недеља, 30. септембар 2012.

Korak od sedam milja - Novi Kia Cee'd

       Izvanredan dizajn novog Cee'da uskladjen je sa sportskim karakterom i izuzetnim kvalitetom. Novu generaciju karakterišu originalnost, luksuz i raskošna prostranost. Kia veliku paznju posvećuje i najsitnijim detaljima, a posebno dizajnu i kvalitetu. Neka se Vas pogled zaustavi na alegantnim linijama vozila, prepoznatljivoj prednjoj maski i atraktivnim prednjim LED svetlima. Svaki deo vozila oblikovan je uzimajući u obzir estetiku i aerodinamiku. Na primer, spoljna ogledala sa ugradjenim pokazivačima smera : za sigurnost i bolji izgled.

"NIŠTA NE MOŽE DA NADMAŠI
PERFEKTNOST"

      Dizajneri su pri oblikovanju novog Cee'da bili inspirisani putovanjima po Evropi, modnim trendovima, dizajnom i arhitekturom. Rezultat je vrhunska unutrašnjost sa bogatim izborom dodataka za potpuno prilagodjavanje ličnom stilu i željama. Cee'd je obikovan kako bi Vam ulepšao život svaki dan. Dovoljan je dodir tastera kako bi se u Vašem vozilu našlo mnogo svetla i svežeg vazduha. Veliki dvodelni panoramski krov zaustavlja se u željnom položaju.
       Za potpun užitak u vožnji zaslužni su brojni visokotehnološki dodaci. Cee'd se ističe centralnom konzolom TFT LCD dispelojom i priključnim putnim računarom kao i elektronskom parking kočnicom. Parking kočnica se aktivira jednim dodirom prekidača. 

PROBAJ ME...

        U ovom vozilu nalazi se i najveći prtljažnik u klasi od cak 380 litara. Kupci koji zahtevaju više prostora mogu jednostavno koristiti i sklopivu zadnju klupu u razmeri 60 / 40 koja povećava ukupan prtljažni prostor na fantastičnih 1318 litara. Za dodatnu meru udobnosti tu je obruč upravljača sa tasterima za korišćenje raznih sistema kako vozač nebi skretao pogled sa puta. Pomoću tastera podesava se jačina zvuka, vrše se pozivi preko bloototha i upravlja tempomatom ( u kombinaciji sa automatskim menjačem sa duplim kvačilom ). Cee'd dolazi sa ručnim ili automobilskim dvozonskim klima uredjajem kojim lako prilagodjava željnu temperaturu.   
       Novi Cee'd zamisljen je kako bi ispunio najrazličitije potrebe i želje kupaca kao sto su glamur, avanturizam, praktičnost i sportski stil. Pregrada ispred suvozaca prostrana i sa hladjenjem. Cee'd oduševljava bogatim izborom inteligentnih tehnologija koje ne ocekujemo u automobilu tog segmenta. Na cilj ce Vas lako odvesti navigacioni sistem sa 7-inčnim aktivnim displejom, mogućnostima izborima izmedju 10 svetskih jezika i govornim nazivima ulica.

BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU

       Cee'd se ističe vrhunskim sigurnosnim sistemima na čelu sa otpornom karoserijom izradjenom od izuzetno čvrstog čelika. Beskompromisna sigurnost nastavlja se sa šest vazdusnih jastuka : dva prednja, dva bočna i dve vazdušne zavese. Napredan sistem upozoravanja za prelazak u drugu saobracajnu traku LDW smanjuje mogucnost nezgode kada je vozac umoran ili dekoncentrisan. Kamera nadzire položaj vozila u odnosu na put i upozorava vozača na njegovo nenamerno približavanje suprotnoj voznoj traci zvucnim alarmom.Sistem za elektronski nadzor stabilnosti vozila omogućava optimalnu raspodelu kočione sile na pogonske točkove i stabilizuje i usmerava vozilo u željenom smeru. Sistem za pomoć pri kretanju vozila na uzbrdici automatski zadržava kočioni pritisak dve sekunde nakon odmicanja noge sa papučice kočnice čime pomaže kretanju na uzbrdici.

петак, 28. септембар 2012.

Daleko ispred svih - novi Audi A3

      "Inovacija nas vodi napred, tako da smo stvorili novi Audi A3, koji sa lakoćom isporučuje više snage uz manju potrošnju, a vožnju čini uzbudljivom i dinamičnom. Njegove snažne linije i niži profil zaokružuju sportski duh koji nezadrživo ide napred, a brojne inovacije donose neponovljiv osecaj uživanja u vožnji."

      U poredjenju sa osnovnim modelom, novi je za 73 mm duži, i ima medjuosovinsko rastojanje od 2.636 mm, koje je za 35 mm duže od verzije sa troja vrata. To je omogucilo putnicima pozadi da imaju nesto više prostora na raspolaganju. Zapremina prtljažnika je 380 litara, što znači da je za 15 litara veća od verzije sa troja vrata, a za 10 veća od prethodnika od koga je takodje lakši 90 kg. "Audi" planira da novi model ponudi i sa ekonomičnim 1.2 TFSI motorom, a na evropskom trzistu će se pojaviti početkom sledeće godine. 


 

      Kao rezultat u Audiu kažu da model pruža putnicima više prostora za noge, tako da se na zadnjoj klupi mogu komforno smestiti tri odrasla putnika. Bez obzira na motor koji se nalazi ispod haube, sve verzije novog Audia A3 sa petoro vrata standardno su opremljene šestostepenimm ručnim menjačem. Novi Audi A3 "sportbek" naći će se u prodajnim salonima u februaru 2013 godine. Već se zna da će početna cena u Nemačkoj sa 1.2 TFSI motorom model iznosti 22.500 evra.

четвртак, 27. септембар 2012.

Lada, a nije kockasta

Da li se to približava kraj kockastim automobilima iz Rusije?


SA LAKOĆOM NAM OSVAJA SRCA..!

       AvtoVAZ je na aktuelnom Sajmu automobila u Moskvi ove godine  predstavio impresivan koncept krosover vozila pod oznakom X Ray. Prostor za putnike namenjen je za četiri odrasle osobe. Dizajner "Lade iks-rej" Stiv Matin koji je nekad radio za takve kuce kao sto su "Mercedes" i "Volvo", odlucio se za sportski izgled karoserije, medjutim, na eksterijeru se ipak primećuju odredjeni elementi, za koje mozemo reći da su preuzeti sa nekih drugih modela, kao na primer bočne strane sa "Pežoa 208" ili zadnji farovi sa "Forda Fokusa". Prednji deo vozila oblikovan je tako da maska hladnjaka i farovi obrazuju slovo “X”. Ruski proizvođač kaže da ovim izgledom želi da najavi novi dizajn svojih budućih modela, koji će se drastično razlikovati od aktuelne game.




       Instrumenti su dobro osmišljeni, sa brzinomerom u sredini table i navigacionim uređajem sa desne strane.
       Unutrašnjost koncepta X Ray odskače od postojećih Ladinih modela. Enterijer odiše kvalitetnim materijalima i modernim linijama i gotovo potpuno je obložen kožom.
Očekuje se da bi novi dizajn mogao da bude primenjen na budućim Ladinim automobilima najranije 2015.



       Za sada je " iks-rej " samo koncept i nema konkretnijih tehničkih informacija. Ostaje samo da se vidi da li će "Lada" uspeti da ovako dobar dizajn "pretoči" u serijski automobil.