четвртак, 27. септембар 2012.

Lada, a nije kockasta

Da li se to približava kraj kockastim automobilima iz Rusije?


SA LAKOĆOM NAM OSVAJA SRCA..!

       AvtoVAZ je na aktuelnom Sajmu automobila u Moskvi ove godine  predstavio impresivan koncept krosover vozila pod oznakom X Ray. Prostor za putnike namenjen je za četiri odrasle osobe. Dizajner "Lade iks-rej" Stiv Matin koji je nekad radio za takve kuce kao sto su "Mercedes" i "Volvo", odlucio se za sportski izgled karoserije, medjutim, na eksterijeru se ipak primećuju odredjeni elementi, za koje mozemo reći da su preuzeti sa nekih drugih modela, kao na primer bočne strane sa "Pežoa 208" ili zadnji farovi sa "Forda Fokusa". Prednji deo vozila oblikovan je tako da maska hladnjaka i farovi obrazuju slovo “X”. Ruski proizvođač kaže da ovim izgledom želi da najavi novi dizajn svojih budućih modela, koji će se drastično razlikovati od aktuelne game.




       Instrumenti su dobro osmišljeni, sa brzinomerom u sredini table i navigacionim uređajem sa desne strane.
       Unutrašnjost koncepta X Ray odskače od postojećih Ladinih modela. Enterijer odiše kvalitetnim materijalima i modernim linijama i gotovo potpuno je obložen kožom.
Očekuje se da bi novi dizajn mogao da bude primenjen na budućim Ladinim automobilima najranije 2015.



       Za sada je " iks-rej " samo koncept i nema konkretnijih tehničkih informacija. Ostaje samo da se vidi da li će "Lada" uspeti da ovako dobar dizajn "pretoči" u serijski automobil.  


Нема коментара:

Постави коментар