понедељак, 21. јануар 2013.

Audi A1 - Mali auto za velike ideje..!

Spoljašnjost modela Audi A1
 
   Idite na posao, na sport, do prijatelja ili porodice. Na more, u grad, sa prtljagom ili bez nekog cilja. Radite ono što želite. Vozite, živite, doživite. Audi A1 Sportback. Sa više funkcionalnosti i slobode.

  Jedinstven i praktičan
Petora vrata, široki poklopac prtljažnika, po želji atraktivna zadnja svetlosna grupa u LED tehnici – kada bi sve praktične stvari uvek bile tako lepe.
  Markantan i individualan 
Ko ne bi rizikovao da se okrene za njim? Krov koji je na raspolaganju u tri kontrastne boje, definiše vozilo a markantni zadnji spojler dodatno mu ističe individualan izgled. Različit dizajn naplataka impresionira opuštenim sportskim duhom.
  Lep i dinamičan 
Tako lep – i tako dinamičan. Obratite pažnju pre nego što Audi A1 Sportback sa svojim jedinstvenim oblikom nestane iza sledeće krivine!










Unutrašnjost modela Audi A1

  Moderni štofovi atraktivnih boja, prefinjeni naglasci koji podsećaju na avione i jahte, detalji kao što su ventilacioni otvori po želji npr. u crvenoj boji nara – i pre svega: izuzetna prilagodljivost koja omogućuje dalji napredak.

  Svestran  
Osećajte se kao kod kuće i uživajte u svom modelu Audi A1 Sportback: ili sa linijom opreme Attraction sa naglaskom na emotivnost, ili Ambition, koja ističe njegov sportski duh. Obe linije opreme moguće je kombinovati sa opcionim paketom media i style, s kojima infotainment sistem, unutrašnjost i spoljašnjost vozila možete da oblikujete po svojo meri.
  Prostran  
Slobodnog prostora nikada dosta. Zadnja klupa može da se preklapa u celosti ili u odnosu 1/3 prema 2/3, čime se prtljažni prostor povećava sa 270 na 920 litara.
  Umrežen  
Važa veza sa spoljnim svetom: opcioni MMI® Navigation plus sistem opremljen je savršenim ekranom u boji veličine 6,5 inča sa trodimenzionalnim prikazom mapa. Ukoliko se dodatno odlučite za Bluetooth auto telefon, na raspolaganju vam stoji sopstveni WLAN priključak sa Google-Earth vezom, kao i digitalni prijem radija DAB po želji.


  Fascinanatan 
 Za muzičke dadoteke na raspolaganju vam stoji memorijska jedinica kapaciteta 20 GB (samo u kombinaciji sa MMI Navigation plus) – a za snažnu reprodukciju opcioni BOSE Surround Sound sistem sa 14 zvučnika.









Efikasnost 

Dosledno efikasan 

 Rekuperacija Prilikom kočenja i inercijalne vožnje sistem rekuperacije pomoću inteligentne regulacije napona ponovo proizvodi energiju namenjenu generatoru i privremeno se skladišti u bateriji; kod ubrzanja ona se uvodi u električnu mrežu vozila i na taj način rasterećuje generator. 

 Sistem start-stopSistem start-stop isključuje motor u stanju mirovanja vozila -kada je ručica menjača u neutralnom položaju i noga vozača skinuta sa pedale za spojnicu. Prilikom ponovnog aktiviranja spojnice sistem ponovo pokreće motor – tiho, komforno i brzo. Sistem start-stop savršeno funkcioniše i u kombinaciji sa 7-stepenim S tronic menjačem.

LED tehnologijaNezavisno od toga da li razvijamo kompaktno vozilo ili limuzinu, uvek će to biti čistokrvni A. Zbog toga je Audi A1 Sportback na raspolaganju i sa opcionim ksenonskim farovima sa dnevnim svetlom u LED tehnici koji osvetljavaju kolovoz kao u po bela dana. Način vožnje sa razmišljanjem unapred, što se od vozila ove veličine ne bi očekivalo. 

 Sistem start-stopSistem start-stop isključuje motor u stanju mirovanja vozila -kada je ručica menjača u neutralnom položaju i noga vozača skinuta sa pedale za spojnicu. Prilikom ponovnog aktiviranja spojnice sistem ponovo pokreće motor – tiho, komforno i brzo. Sistem start-stop savršeno funkcioniše i u kombinaciji sa 7-stepenim S tronic menjačem.

Motori modela Audi A1 

   Ovo je užitak u vožnji u današnje vreme: TDI® i TFSI® motori* sa serijskim Start-Stop sistemom i rekuperacijom. To je još veći broj mogućnosti da efikasnije napredujete i bezbednije i opuštenije prevezete prijatelje i porodicu do cilja. Uživanje u vožnji u novoj dimenziji. Audi A1 Sportback.

TFSI® motori u modelu Audi A1 Sportback.

   U modelu Audi A1 Sportback primenjena je TFSI® tehnologija. Ono što je karakteristično: ona objedinjuje prednosti FSI® tehnologije – efikasnost i dinamiku – i turbo punjenje koje obezbeđuje još veće razvijanje snage. Agregat 1.2 TFSI sa snagom od 63 kW (86 KS) ima blok motora od livenog aluminijuma pod pritiskom sa inovativnim čaurama od sivog liva i lančanikom koji ne zahteva održavanje. 
   Sportski 1.4 TFSI motor sa opcionim 7-stepenim S tronic menjačem ima snagu od 90 kW (122 KS) i nedvosmisleno je koncipiran za visoku efikasnost uz istovremeno povoljne vrednosti potrošnje. On pogoni Audi A1 Sportback do brzine od 203 km/h uz obrtni moment od 200 Nm, koji je na raspolaganju već od 1.500 min-1.

 Vrednosti potrošnje i emisije:  
Potrošnja goria, kombinovano: 5,1–5,9 l/100 km
Emisija CO2, kombinovano: 118–139 g/km 



* Sistem Start-Stop i rekuperacija nisu na raspolaganju za modele A1 Sportback 1.6 TDI 66 kW (90 KS) S tronic i 1.4 TFSI 136 kW (185 KS) S tronic.


TDI® motori u modelu Audi A1 Sportback.

   Svako drugo prodato Audi vozilo ima dizel motor. Sasvim razumljivo, zahvaljujući common-rail tehnologiji TDI® motori su postali efikasniji. Shodno tome, logično je bilo da dizelski pogon postane sastavni deo sportskog automobilizma. Audi A1 Sportback je na raspolaganju sa dva 1,6-litarska TDI motora sa 66 kW (90 KS) odnosno 7 kW (105 KS). 
 




   Common-Rail sistem ubrizgavanja funkcioniše sa četiri brizgaljke i odlikuje ga izvanredan odnos snage, komfora vožnje i zvuka motora. Oba motora sa manuelnim menjačem imaju prosečnu potrošnju od 3,8 l/100 km i pri tom emituju 99 g CO₂/km. Po želji, motor od 66-kW (90 PS) može da se dobije i u kombinaciji sa 7-stepenim S tronic* menjačem koji ubrzava do maksimalne brzine od 182 km/h. Motor od 77 kW (105 KS) do 100 km/h stiže za 10,7 sekundi, dok mu maksimalna brzina iznosi 190 km/h.


 Vrednosti potrošnje i emisije:
Potrošnja goriva, kombinovano: 3,8–4,2 l/100 km
Emisija CO2, kombinovano: 99–110 g/km

* Sistem Start-Stop i rekuperacija nisu na raspolaganju za modele A1 Sportback 1.6 TDI 66 kW (90 KS) S tronic i 1.4 TFSI 136 kW (185 KS) S tronic.


 DVOSTRUKA UŠTEDA 
 Opcioni 7-stepeni menjač sa dvostrukom spojnicom S tronic® omogućuje kratko vreme promene stepena prenosa bez primetnog prekidanja vučne sile i uz to povećava efikasnost. Zahvaljujući niskom broju obrtaja i kraćem vremenu promene stepena prenosa, potencijal štedljivih TDI®- i TFSI® motora sa 7-stepenim menjačem sa dvostrukom spojnicom S tronic naročito efikasno se prenosi na kolovoz.

  Dva kontinualno aktivna menjača obezbeđuju da se promena stepena prenosa kod motora 1.4 TFSI sa 90 kW (122 KS) i 136 kW (185 KS)* kao i 1.6 TDI sa 66 kW (90 PS)* vrši gotovo bez osetnog gubitka vučne sile. Iako je S tronic® jasno koncipiran za veću snagu - povoljne vrednosti potrošnje potvrđuju napredak kroz tehniku. Audi je jedan od prvih proizvođača koji kombinuje S tronic sa sistemom Start-Stop. Oba sistema su međusobno usklađena, što doprinosi nižoj potrošnji goriva.

Prednosti menjača ukratko:
  • Vreme promene stepena prenosa u nekoliko stotih delova sekunde
  • Promena stepena prenosa skoro bez primetnog gubitka vučne sile
  • Automatika sa dva izborna moda: Drive (D) i Sport (S)
  • U manuelnom modu promena stepena prenosa vrši se preko polugica iza upravljača kao u auto-moto sportu ili blagim pritiskom na ručicu menjača 
  • Visok stepen korisnog dejstva smanjuje potrošnju goriva kao i emisiju štetnih gasova, što povećava efikasnost

    Vrednosti potrošnje i emisije: Potrošnja goriva, kombinovano: 4,2–5,9 l/100 km
    Emisija CO2, kombinovano: 110–139 g/km

понедељак, 14. јануар 2013.

Audi A5 Kabriolet 2012 - Čista fantazija..!


  Prvu uzbudljivu vožnju apsolviraju Vaše oči kada obuhvate siluetu modela Audi A5 Cabriolet, njegovo dugačko međuosovinsko rastojanje, opruženu haubu motora, kratke prepuste. Jedinstven nastup koji čak i sa podignutim platnenim krovom ostavla utisak. Na taj način dinamika se doživljava na nov način. Čak iako ne sedite za upravljačem.

 Spoljašnjost

   Vožnja modelom Audi A5 Cabriolet u sebi otelovljuje najčistiji oblik uživanja u vožnji. Veliku zaslugu za to ima klasičan platneni krov. Farovi na modelu Audi A5 Cabriolet daju utisak odlučnosti. Markantan prednji deo tome takođe doprinosi, jednako kao i horizontalno pružanje linije na zadnjem delu. Ni ekskluzivnost nije uskraćena: naglašeni hromirani i aluminijumski elementi ističu individualnost i svako zaustavljanje pretvaraju u čisto uživanje. 

 Unutrašnjost
   Intenzivni trenuci vožnje su ono što model Audi A5 Cabriolet čini primamljivim i koji svoj izraz nalaze u unutrašnjosti. Jednim pogledom moguće je obuhvatiti izrazit zahtev za ekskluzivnošću, dizajnom i tehnikom. Visoko kvalitetni materijali čine atmosferu suverenom i naglašavaju visok nivo završne obrade. Svaki detalj je ergonomski izvanredno skrojen prema vozaču.

Efikasnost prerasta u strast - Motori modela Audi A5 Cabriolet

  Sa paletom motora modela Audi A5 Cabriolet brzo će vam uspeti da prebrodite svakodnevicu i otkrijete puno toga novog. Agregate odlikuje izuzetna vučna sila i rezerva snage, kao i miran rad i efikasnost.

FSI® motori

   Najjači Oto motor u modelu Audi A5 Cabriolet je 3.2 FSI. Inovativno upravljanje ventilima Audi valvelift sistem V6 motora smanjuje potrošnju za 10 procenata. Uverljiva snaga od 195 kW (265 KS), kao i obrtni moment od 330 Nm, koji su na raspolaganju između 3.000 i 5.000 O/min ubrzavaju A5 Cabriolet za 6,9 sekundi na 100 km/h i dalje do maksimalne brzine od 246 km/h.
  
   Tip 2.0 TFSI je takođe motor visoke tehnologije. Na raspolaganju je u dve verzije. U osnovnoj verziji sa prednjim pogonom i multitronic-om ovaj punjeni 4-cilindraš isporučuje 132 kW (180 KS) i 320 Nm; snažan obrtni moment pripravan je već od 1.500 do 3.900 O/min. Standardno ubrzanje on uspeva da apsolvira za 8,9 sekundi, maksimalna brzina iznosi 219 km/h, dok se prosečna potrošnja kreće do svega 7,4 l/100 km.
   Snažnija varijanta motora 2.0 TFSI daje upečatljivih 155 kW (211 KS), kao i obrtni moment od 350 Nm u još širem opsegu između 1.500 i 4.200 O/min. Po izboru, ova snaga se na točkove prenosi na tri načina: pogon quattro® kombinovan je sa 7-stepenim menjačem sa dvostrukom spojnicom S tronic®, kod prednjeg pogona na raspolaganju su kontinualni multitronic i 6-stepeni manuelni menjač.




 U ovoj poslednjoj verziji A5 Cabriolet ostvaruje performanse koje su do pre nekoliko godina krasile 6-cilindarske motore: on ubrzava za 7,5 sekundi na 100 km/h i dalje do 241 km/h. Utoliko je iznenađujuća njegova prosečna potrošnja - ograničena je na 6,7 l/100 km.

Vrednosti emisije i potrošnje:
Potrošnja goriva, kombinovano: 6,7-9,5 l/100 km

Emisija CO2, kombinovano: 156-219 g/km


Snaga prerasta u strast - Motori modela Audi A5 Cabriolet

   Sa paletom motora modela Audi A5 Cabriolet brzo će vam uspeti da prebrodite svakodnevicu i otkrijete puno toga novog. Agregate odlikuje izuzetna vučna sila i rezerva snage, kao i miran rad i efikasnost.

TDI® motori

   Oba V6 dizel motora u modelu A5 Cabriolet postavljaju standarde i zahvaljujući sveobuhvatnoj recirkulaciji izduvnih gasova ispunjavaju zahteve Euro 5 norme. Svojim opuštenim karakterom, moćnim obrtnim momentom i suvereno mirnim radom oni predstavljaju savremenu, inteligentnu vrstu sportskog duha.

   Motor 3.0 TDI isporučuje 176 kW (240 KS) i u rasponu između 1.500 i 3.000 obrtaja na radilicu prenosi moćnih 500 Nm. Ubrzanje od nule na 100 km/h obavlja za 6,4 sekundi, maksimalna brzina iznosi  247 km/h. Utisak ostavlja i 2,7-litarski TDI motor od 140 kW (190 KS) i 400 Nm u opsegu između 1.400 i 3.250 O/min. U kombinaciji sa prednjim pogonom i manuelnim menjačem od 0-100 km/h ubrzava za 8,6 sekundi; 



maksimalna brzina iznosi 230 km/h, te je sa prosečnom potrošnjom od svega 6,2 Liter/100 km veoma ekonomičan.
   Kod dizel motora osnovnu varijantu predstavlja 2.0 TDI koji sa 125 kW (170 KS) u opsegu između 1.750 i 2.500 O/min ostvaruje moćan obrtni moment od 350 Nm i prenosi ga na radilicu. To je dovoljno da ubrza A5 Cabriolet za 9,3 sekundi na 100 km/h i ostvari maksimalnu brzinu od 222 km/h. 

Vrednosti emisije i potrošnje:
Potrošnja goriva, kombinovano: 5,7-6,8 l/100 km
Emisija CO2, kombinovano: 148-179 g/km

Dosledno efikasan.


  Vorsprung durch Technik (Napredak uz tehniku) predstavlja zahtev kome se marka Audi obavezala. Ne samo kada je u pitanju sportski duh, već i kada je reč o mobilnosti održivoj u budućnosti. Različite mere efikasnosti Audi dosledno pretvara u sveobuhvatan koncept. Kao kreatori mnogobrojnih inovacija, neprestano smo uticali na konstruisanje automobila.



















Sistem Start - Stop

   Princip funkcionisanja sistema start-stop je sasvim jednostavan: motor se automatski isključuje čim se npr. zaustavite ispred semafora i potpuno se automatski pokreće ukoliko nastavite sa vožnjom.







   Evo kako to funkcioniše: usporite vozilo do mirovanja, uključite neutralan položaj menjača i otpustite pedalu spojnice. Sistem zatim isključuje motor i to signalizira preko kontrolne sijalice. Pre nastavka vožnje pritisnuti pedalu spojnice: motor automatski startuje a kontrolka se ponovo gasi. Kod svakog ponovnog davanja kontakta sistem se automatski aktivira. Ukoliko nekom prilikom nije potreban, sistem je moguće isključiti pritiskom na dugme. (Za sada na raspolaganju za 2.0 TDI, 2.0 TDI quattro, 2.0 TFSI i 2.0 TFSI quattro sa manuelnim menjačem.)


Multi Media Interface (MMI)

   Opcioni Multi Media Interface (MMI) pojednostavljuje rukovanje velikim brojem funkcija u Vašem modelu A5.








   Umesto velikog broja različitih elemenata za rukovanje kod MMI sistema je dovoljan jedan jedini preko koga centralno i intuitivno upravljate npr. opcionim navigacionim sistemom, opcionim CD-radiom ili ocionom pripremom za mobilni telefon. Displej na kome se mogu pratiti sve informacije nalazi se visoko iznad središnje konzole, tako da veoma brzo možete da bacite pogled na njega.


Kožna sedišta sa zaštitom


Specijalna pigmentacija sprečava prejako zagrevanje usled sunčevog zračenja. Dodatno se reflektuje i infracrveno zračenje sadržano u sunčevoj svetlosti.






 
Dodatno se reflektuje i infracrveno zračenje sadržano u sunčevoj svetlosti. Na taj način površinska temperatura sedišta može da se snizi za čak 20° C. Zaštita od pregrevanja ni na koji način ne utiče na ostale osobine kože.


Grejanje prostora oko glave

   Opciono grejanje prostora oko glave napred pomaže da uglavnom zaboravite na niske  temperature.











   Sa opcionim grejanjem prostora oko glave napred prkosite čak i niskim spoljnim temperaturama i svaki trenutak pretvarate u dragocenost. Sistem sa podešavanjem u tri nivoa kontroliše ventilacione otvore na naslonima prednjih sedišta i obezbeđuje ugodan osećaj. Grejanje prostora oko glave napred moguće je poručiti samo u kombinaciji sa klimatizovanim komfornim ili sportskim sedištem.

Preklopiv naslon zadnje klupe

   U modelu Audi A5 Cabriolet prostor je u svakom pogledu izvanredno iskorišćen. Asimetrično preklopiv naslon zadnje klupe sa daljinskim odbravljivanjem pojednostavljuje transport dugačkih predmeta.






   Asimetrično preklopiv naslon zadnje klupe sa daljinskim odbravljivanjem pojednostavljuje transport dugačkih predmeta. Veliki prtljažnik zapremine 320 litara (750 litara sa preklopljenim naslonom sedišta) može se koristiti i pored otvorenog platnenog krova.

Bang & Olufsen Sound System

   I oči slušaju zajedno sa ušima: Bang & Olufsen Sound System se ističe vizuelno i akustički. Sistem je savršeno integrisan u sportski ambijent vozila i pretvara svaki ton u zvučni doživljaj koji nije moguće kopirati. Pravo uživanje za sva čula – na svim putovanjima i pri svim brzinama.


 
   Izvanredan Bang & Olufsen zvuk: Bang & Olufsen Soundsystem pojedinih modela tačno je prilagođen individualnoj arhitekturi unutrašnjosti vozila. Zvuk je impresivan: iz 14 visoko efikasnih zvučnika dopire muzika – neopisiv Surround-Sound. Zvučnike pogoni 10-kanalno pojačalo ukupne snage 505 W. Napomena: slika prikazuje Bang & Olufsen Sound System u modelu Audi A5 Coupé.

Untamed - The new CLA

    With the CLA Mercedes-Benz is not only setting new standards in terms of design and aerodynamics, but also forming a completely new segment.

Fuel consumption (combined): 6.2-4.2 l/100km;
CO2 emissions (combined): 144-109 g/km*


The stylistic rebel.

 

    In spring 2012, at the Auto China show, Mercedes-Benz presented the Concept Style Coupé to an enthusiastic public for the first time as its vision of the new four-door coupé. It had breathtakingly sporty proportions and a muscular, dynamic and progressive design: "The response to the Concept Style Coupé was outstanding. The comment most often heard was: "Please take this car into series production".
    That is exactly what we are doing," says Dr. Dieter Zetsche, Chairman of Daimler AG and CEO of Mercedes-Benz Cars. Just under one year later this automotive dream has become reality, and is entering series production in practically unchanged form. CLA is the name given to this latest member of the model family, and as a four-door coupé it is founding a totally new segment.
   "The CLA is a car that does not confuse medium class with mediocrity. Its muscular design accentuates the sporty side of the Mercedes-Benz brand," Dr. Dieter Zetsche adds.

Family ties.

 

     As the latest member of the family the four-door coupé follows the idea of the CLS, whose concept has been imitated by many others since its debut. With numerous detailed features the designers have shown unmistakably that the CLA is a further design development of the modern Mercedes-Benz classic: the bonnet with powerdomes embedded into the front end, three striking side lines structuring the side view, an athletic rear end and, not least, a gradually descending roofline accentuate the coupé-like character of the CLA. The three side lines extend from the front wheels, over the rear axle and into the tail lights like muscles, giving the profile of the CLA completely new depth and dynamism. 

 

Sporty character.

 

     The progressive, sporty exterior design is reflected in the interior of the CLA. The design idiom that makes the exterior so special combines with carefully selected, high-grade materials to underline the high perceived value. All the trim surfaces are galvanised in silver-shadow, achieving a metallic visual effect with "cool touch". To accentuate the sporty character even further, the CLA has integral seats in both the front and rear. The rear seat unit gives prominence to the outer seats (2+1 seater). Colour-contrasted topstitching is available depending on the appointments chosen. On request the ambience lighting also includes optical fibres in the gap between the head restraints and the seat backrests.

 

Resistance is futile.

 

    The avantgarde exterior design of the CLA is not only a visual highlight. With a Cd figure of 0.23 for the standard model, the Coupé achieves a new record – both within the Mercedes-Benz family and for all series production cars. This figure is even bettered by the CLA 180 BlueEFFICIENCY Edition, which has a Cd figure of 0.22.
    This is achieved by numerous aerodynamic improvements such as the low A-pillar, the aerodynamically optimised exterior mirrors and extensive underbody panelling. The overall result is very good airflow characteristics, which in turn contribute to a low fuel consumption.


Well-equipped for the future.

 

    To suit its sporty appearance of the CLA, Mercedes-Benz has given the latest family member powerful engines developing up to 155 kW (211 hp), the Direct-Steer system as standard, an optional sports suspension and the latest generation of the optional 4MATIC all-wheel drive system. The technical highlights of this new design icon also include numerous driver assistance systems, including a further development of the radar-based COLLISION PREVENTION ASSIST, ATTENTION ASSIST drowsiness detection, the well-proven Lane Tracking package with Blind Spot and Lane Keeping Assist and Adaptive Highbeam Assist. 

    The CLA is also very well-equipped for the future: all the petrol models and the top diesel model of the new Mercedes-Benz CLA already meet the Euro 6 emission limits only coming into force in 2014.


Always on.

 

    As the ideal complement to the dynamic design and innovative technology, the latest multimedia systems with numerous new functions round off the overall CLA package. The Digital Drive Style app concept of Daimler, which together with the "Drive Kit Plus for the iPhone®" allows seamless integration of an iPhone® into the vehicle, has been enhanced with e.g. Siri voice-operated control and the real-time positioning system Glympse. Facebook®, Twitter®, internet radio and AUPEO!™ personal radio are also on board, as is the advanced Garmin® navigation system with internet-based real-time traffic information. The multimedia system COMAND Online also has extended functions. The latest generation features an improved, photo-realistic map display, an additional Bluetooth® profile (e.g. to access the internet via an iPhone®), image display in the bmp and png formats, and real-time transfer of traffic data via LIVE TRAFFIC.

среда, 9. јануар 2013.

Infiniti JX35 - The thief...He stole my heart..!

EXTERIOR

BALANCED POWER 
  
    Control. Power. Tactile response. Inspired Performance is, and will always be, the driving force behind every Infiniti, and the JX is no exception. Whether engaging the power of the V6 or Infiniti’s Intelligent All-Wheel Drive system, the JX’s refined driving characteristics are meticulously crafted to achieve maximum output while enhancing your feel for the road. Behind the seductive curves of the JX lives Infiniti’s signature sense of exhilaration.
     

 SHEAMLESS SHIFTING 
 
    An Infiniti first, the JX reshapes the delivery of power with a Continuously Variable Transmission. With a near infinite number of continuously varying gear ratios, CVT simultaneously adjusts the delivery of torque from the engine and the transfer of that torque to the wheels. The result - stepless shifting of gears and exceptionally smooth driving.





INTELLINGENT ALL WHEEL DRIVE

    The JX’s Intelligent All-Wheel Drive empowers you with confidence by intuitively adjusting handling and power delivery in adverse weather conditions. By constantly monitoring wheelspin, throttle position and vehicle speed, the system automatically diverts up to 50% of the available power to the rear wheels, enhancing traction and control when conditions are less than optimal. When all-wheel drive is not needed, 100% of the power is channeled to the front wheels.

                                         ACCELERATION SWELL

    Acceleration swell is Infiniti's vision of power, dedicated to delivering a shape and feel beyond raw numbers. By tuning Infiniti engines to unleash torque that climbs over a broader rev range, the force you feel seems to increase the faster you go, building like the swell of a rising wave. The emotional energy surges in tandem, creating a limitless rush rather than a momentary thrill.





INTERIOR

LUXURIOUS CRAFTSMANSHIP

   The dynamic lines of the Kasane Washi trim flow smoothly into the organic shapes of the dash. Optional Maple accents offer a sophisticated and warm look. Gauges and knobs glow with the striking hue of violet. Spacious, yet with the intimacy of a cockpit. It is design crafted with a singular goal: to create a personal connection with the driver.



 MATCHLESS MATERIALS  
 
    Infiniti is committed to crafting the perfect balance of texture and tension. Frequently contacted areas are clad in uniquely crafted leather designer to be simptuous and rewarding to your every touch.










FUKI - URUSHI


    The beauty of the center consol maple interior trim drows inspiration from fuki urushi, the timeless Japanes craft of patiently appling layers of lacquer across wood grain, preserving, the natural tone with masterful brushstrokes.  







WELCOMING COCKPIT



    Controls and instrumentation are positioned for instinctive reach and use. Each component is crafted for recognition by shape and feel, ensuring that the driver connects with the JX intuitivel, by touch alone. 







TRI - ZONE AUTOMATIC TEMPERATURE CONTROL

    Because all guests have a personal idea of comfort, the JX offers three distinct climate zones. The driver, front passenger and rear passengers enjoy their own set of controls. Center vents in the 2nd row and side vents in the 3rd row ensure that friends and family are cooled or warmed comfortably. The air itself is cleansed of most allergens, germs and odors with the Advanced Climate Control System.


MOONROOF


    Welcome all passengers with an uncompromised vision of hospitality. From all three rows, two panoramic moonroofs delight all seven guests with an inspiring view of the sky.









TEHNOLOGY

AROUND VIEW MONITOR 


    Infiniti introduced the world’s first Around View® Monitor, delivering advanced yet intuitive technology, helping to make parking easier. Four cameras positioned around the vehicle give you a virtual 360° bird's eye view on your display. Infiniti has now enhanced the system with Moving Object Detection - alerting the driver to moving objects. Offering a new perspective of the world around you, the JX helps you navigate even the tightest spaces.




PERSONAL ENTERTAINMENT 

Experience your own personal entertainment. With dual 7-inch screens, rear-seat passengers can play their own movies or games, even while those in front enjoy music with a new sense of clarity brought by Bose Waveguide technology. To keep items organized, designers planned spaces for the wireless headphones and remote, as well as the entertainment you bring with you, such as DVDs.

INFINITI INTELLIGENT - VIEW DISPLAY

    With cutting edge technology and intuitive function, Infiniti has reimagined the way you view and interact with your vehicle. From the moment you open the driver's door, the Infiniti Intelligent-View Display welcomes you to the JX. The hi-resolution display is designed to present an astonishing range of vehicle data and alerts. Its icons are informative, yet intuitive to help minimize driving distraction, leaving you to experience the pleasure of driving the JX.




BACK-UP COLLISION INTERVENTION (BCI)

    The world's first Back-up Collision Intervention (BCI) system is another significant evolution of driving confidence. When in reverse, BCI helps detect crossing vehicles and objects behind the vehicle and alerts the driver with visual and audible alerts. If necessary, BCI goes further by automatically engaging the brakes to help avoid a collision.




SAFETY SHILED

    The Infiniti Safety Shield concept is our comprehensive approach to safety. The JX offers layered technologies to help provide safety and convenience by monitoring conditions, helping you avoid a collision, and helping to protect you and your passengers when one occurs.



BLIND SPOT INTERVENTION


    Another world's first technology from Infiniti, the Blind Spot Intervention system helps alert you to vehicles in the blind spot area when driving, then actively assists you back toward the center of your travel lane if you begin to move over.



 

 LANE DEPARTURE PREVENTION ( LDP)


    Lane Departure Prevention (LDP) helps keep your vehicle from unintentionally drifting from your lane. It utilizes a camera to monitor the distance between the vehicle and lane markings. If the vehicle drifts unintentionally towards the lane markers, the system first sounds an audible warning, then lightly applies selected brakes to help you ease your vehicle back into its lane.


 
 INTELLIGENT BRAKE ASSIST (IBA)  

     Intelligent Brake Assist (IBA) system with Forward Collision Warning (FCW) uses radar from the Intelligent Cruise Control system to continuously monitor and analyze closing speeds to a vehicle or a stationary obstacle ahead. IBA can sense an imminent collision and will provide a two-stage warning to the driver as the vehicle moves towards impact. If the driver does not respond adequately to both consecutive warnings and a collision can no longer be avoided, IBA will automatically engage the brakes to help reduce the speed of a collision.


     Lane Departure Prevention ( LDP)















    Infiniti JX Back-Up Collision Intervention (BCI)