понедељак, 14. јануар 2013.

Audi A5 Kabriolet 2012 - Čista fantazija..!


  Prvu uzbudljivu vožnju apsolviraju Vaše oči kada obuhvate siluetu modela Audi A5 Cabriolet, njegovo dugačko međuosovinsko rastojanje, opruženu haubu motora, kratke prepuste. Jedinstven nastup koji čak i sa podignutim platnenim krovom ostavla utisak. Na taj način dinamika se doživljava na nov način. Čak iako ne sedite za upravljačem.

 Spoljašnjost

   Vožnja modelom Audi A5 Cabriolet u sebi otelovljuje najčistiji oblik uživanja u vožnji. Veliku zaslugu za to ima klasičan platneni krov. Farovi na modelu Audi A5 Cabriolet daju utisak odlučnosti. Markantan prednji deo tome takođe doprinosi, jednako kao i horizontalno pružanje linije na zadnjem delu. Ni ekskluzivnost nije uskraćena: naglašeni hromirani i aluminijumski elementi ističu individualnost i svako zaustavljanje pretvaraju u čisto uživanje. 

 Unutrašnjost
   Intenzivni trenuci vožnje su ono što model Audi A5 Cabriolet čini primamljivim i koji svoj izraz nalaze u unutrašnjosti. Jednim pogledom moguće je obuhvatiti izrazit zahtev za ekskluzivnošću, dizajnom i tehnikom. Visoko kvalitetni materijali čine atmosferu suverenom i naglašavaju visok nivo završne obrade. Svaki detalj je ergonomski izvanredno skrojen prema vozaču.

Efikasnost prerasta u strast - Motori modela Audi A5 Cabriolet

  Sa paletom motora modela Audi A5 Cabriolet brzo će vam uspeti da prebrodite svakodnevicu i otkrijete puno toga novog. Agregate odlikuje izuzetna vučna sila i rezerva snage, kao i miran rad i efikasnost.

FSI® motori

   Najjači Oto motor u modelu Audi A5 Cabriolet je 3.2 FSI. Inovativno upravljanje ventilima Audi valvelift sistem V6 motora smanjuje potrošnju za 10 procenata. Uverljiva snaga od 195 kW (265 KS), kao i obrtni moment od 330 Nm, koji su na raspolaganju između 3.000 i 5.000 O/min ubrzavaju A5 Cabriolet za 6,9 sekundi na 100 km/h i dalje do maksimalne brzine od 246 km/h.
  
   Tip 2.0 TFSI je takođe motor visoke tehnologije. Na raspolaganju je u dve verzije. U osnovnoj verziji sa prednjim pogonom i multitronic-om ovaj punjeni 4-cilindraš isporučuje 132 kW (180 KS) i 320 Nm; snažan obrtni moment pripravan je već od 1.500 do 3.900 O/min. Standardno ubrzanje on uspeva da apsolvira za 8,9 sekundi, maksimalna brzina iznosi 219 km/h, dok se prosečna potrošnja kreće do svega 7,4 l/100 km.
   Snažnija varijanta motora 2.0 TFSI daje upečatljivih 155 kW (211 KS), kao i obrtni moment od 350 Nm u još širem opsegu između 1.500 i 4.200 O/min. Po izboru, ova snaga se na točkove prenosi na tri načina: pogon quattro® kombinovan je sa 7-stepenim menjačem sa dvostrukom spojnicom S tronic®, kod prednjeg pogona na raspolaganju su kontinualni multitronic i 6-stepeni manuelni menjač.




 U ovoj poslednjoj verziji A5 Cabriolet ostvaruje performanse koje su do pre nekoliko godina krasile 6-cilindarske motore: on ubrzava za 7,5 sekundi na 100 km/h i dalje do 241 km/h. Utoliko je iznenađujuća njegova prosečna potrošnja - ograničena je na 6,7 l/100 km.

Vrednosti emisije i potrošnje:
Potrošnja goriva, kombinovano: 6,7-9,5 l/100 km

Emisija CO2, kombinovano: 156-219 g/km


Snaga prerasta u strast - Motori modela Audi A5 Cabriolet

   Sa paletom motora modela Audi A5 Cabriolet brzo će vam uspeti da prebrodite svakodnevicu i otkrijete puno toga novog. Agregate odlikuje izuzetna vučna sila i rezerva snage, kao i miran rad i efikasnost.

TDI® motori

   Oba V6 dizel motora u modelu A5 Cabriolet postavljaju standarde i zahvaljujući sveobuhvatnoj recirkulaciji izduvnih gasova ispunjavaju zahteve Euro 5 norme. Svojim opuštenim karakterom, moćnim obrtnim momentom i suvereno mirnim radom oni predstavljaju savremenu, inteligentnu vrstu sportskog duha.

   Motor 3.0 TDI isporučuje 176 kW (240 KS) i u rasponu između 1.500 i 3.000 obrtaja na radilicu prenosi moćnih 500 Nm. Ubrzanje od nule na 100 km/h obavlja za 6,4 sekundi, maksimalna brzina iznosi  247 km/h. Utisak ostavlja i 2,7-litarski TDI motor od 140 kW (190 KS) i 400 Nm u opsegu između 1.400 i 3.250 O/min. U kombinaciji sa prednjim pogonom i manuelnim menjačem od 0-100 km/h ubrzava za 8,6 sekundi; 



maksimalna brzina iznosi 230 km/h, te je sa prosečnom potrošnjom od svega 6,2 Liter/100 km veoma ekonomičan.
   Kod dizel motora osnovnu varijantu predstavlja 2.0 TDI koji sa 125 kW (170 KS) u opsegu između 1.750 i 2.500 O/min ostvaruje moćan obrtni moment od 350 Nm i prenosi ga na radilicu. To je dovoljno da ubrza A5 Cabriolet za 9,3 sekundi na 100 km/h i ostvari maksimalnu brzinu od 222 km/h. 

Vrednosti emisije i potrošnje:
Potrošnja goriva, kombinovano: 5,7-6,8 l/100 km
Emisija CO2, kombinovano: 148-179 g/km

Dosledno efikasan.


  Vorsprung durch Technik (Napredak uz tehniku) predstavlja zahtev kome se marka Audi obavezala. Ne samo kada je u pitanju sportski duh, već i kada je reč o mobilnosti održivoj u budućnosti. Različite mere efikasnosti Audi dosledno pretvara u sveobuhvatan koncept. Kao kreatori mnogobrojnih inovacija, neprestano smo uticali na konstruisanje automobila.



















Sistem Start - Stop

   Princip funkcionisanja sistema start-stop je sasvim jednostavan: motor se automatski isključuje čim se npr. zaustavite ispred semafora i potpuno se automatski pokreće ukoliko nastavite sa vožnjom.







   Evo kako to funkcioniše: usporite vozilo do mirovanja, uključite neutralan položaj menjača i otpustite pedalu spojnice. Sistem zatim isključuje motor i to signalizira preko kontrolne sijalice. Pre nastavka vožnje pritisnuti pedalu spojnice: motor automatski startuje a kontrolka se ponovo gasi. Kod svakog ponovnog davanja kontakta sistem se automatski aktivira. Ukoliko nekom prilikom nije potreban, sistem je moguće isključiti pritiskom na dugme. (Za sada na raspolaganju za 2.0 TDI, 2.0 TDI quattro, 2.0 TFSI i 2.0 TFSI quattro sa manuelnim menjačem.)


Multi Media Interface (MMI)

   Opcioni Multi Media Interface (MMI) pojednostavljuje rukovanje velikim brojem funkcija u Vašem modelu A5.








   Umesto velikog broja različitih elemenata za rukovanje kod MMI sistema je dovoljan jedan jedini preko koga centralno i intuitivno upravljate npr. opcionim navigacionim sistemom, opcionim CD-radiom ili ocionom pripremom za mobilni telefon. Displej na kome se mogu pratiti sve informacije nalazi se visoko iznad središnje konzole, tako da veoma brzo možete da bacite pogled na njega.


Kožna sedišta sa zaštitom


Specijalna pigmentacija sprečava prejako zagrevanje usled sunčevog zračenja. Dodatno se reflektuje i infracrveno zračenje sadržano u sunčevoj svetlosti.






 
Dodatno se reflektuje i infracrveno zračenje sadržano u sunčevoj svetlosti. Na taj način površinska temperatura sedišta može da se snizi za čak 20° C. Zaštita od pregrevanja ni na koji način ne utiče na ostale osobine kože.


Grejanje prostora oko glave

   Opciono grejanje prostora oko glave napred pomaže da uglavnom zaboravite na niske  temperature.











   Sa opcionim grejanjem prostora oko glave napred prkosite čak i niskim spoljnim temperaturama i svaki trenutak pretvarate u dragocenost. Sistem sa podešavanjem u tri nivoa kontroliše ventilacione otvore na naslonima prednjih sedišta i obezbeđuje ugodan osećaj. Grejanje prostora oko glave napred moguće je poručiti samo u kombinaciji sa klimatizovanim komfornim ili sportskim sedištem.

Preklopiv naslon zadnje klupe

   U modelu Audi A5 Cabriolet prostor je u svakom pogledu izvanredno iskorišćen. Asimetrično preklopiv naslon zadnje klupe sa daljinskim odbravljivanjem pojednostavljuje transport dugačkih predmeta.






   Asimetrično preklopiv naslon zadnje klupe sa daljinskim odbravljivanjem pojednostavljuje transport dugačkih predmeta. Veliki prtljažnik zapremine 320 litara (750 litara sa preklopljenim naslonom sedišta) može se koristiti i pored otvorenog platnenog krova.

Bang & Olufsen Sound System

   I oči slušaju zajedno sa ušima: Bang & Olufsen Sound System se ističe vizuelno i akustički. Sistem je savršeno integrisan u sportski ambijent vozila i pretvara svaki ton u zvučni doživljaj koji nije moguće kopirati. Pravo uživanje za sva čula – na svim putovanjima i pri svim brzinama.


 
   Izvanredan Bang & Olufsen zvuk: Bang & Olufsen Soundsystem pojedinih modela tačno je prilagođen individualnoj arhitekturi unutrašnjosti vozila. Zvuk je impresivan: iz 14 visoko efikasnih zvučnika dopire muzika – neopisiv Surround-Sound. Zvučnike pogoni 10-kanalno pojačalo ukupne snage 505 W. Napomena: slika prikazuje Bang & Olufsen Sound System u modelu Audi A5 Coupé.

Нема коментара:

Постави коментар