понедељак, 21. јануар 2013.

Audi A1 - Mali auto za velike ideje..!

Spoljašnjost modela Audi A1
 
   Idite na posao, na sport, do prijatelja ili porodice. Na more, u grad, sa prtljagom ili bez nekog cilja. Radite ono što želite. Vozite, živite, doživite. Audi A1 Sportback. Sa više funkcionalnosti i slobode.

  Jedinstven i praktičan
Petora vrata, široki poklopac prtljažnika, po želji atraktivna zadnja svetlosna grupa u LED tehnici – kada bi sve praktične stvari uvek bile tako lepe.
  Markantan i individualan 
Ko ne bi rizikovao da se okrene za njim? Krov koji je na raspolaganju u tri kontrastne boje, definiše vozilo a markantni zadnji spojler dodatno mu ističe individualan izgled. Različit dizajn naplataka impresionira opuštenim sportskim duhom.
  Lep i dinamičan 
Tako lep – i tako dinamičan. Obratite pažnju pre nego što Audi A1 Sportback sa svojim jedinstvenim oblikom nestane iza sledeće krivine!










Unutrašnjost modela Audi A1

  Moderni štofovi atraktivnih boja, prefinjeni naglasci koji podsećaju na avione i jahte, detalji kao što su ventilacioni otvori po želji npr. u crvenoj boji nara – i pre svega: izuzetna prilagodljivost koja omogućuje dalji napredak.

  Svestran  
Osećajte se kao kod kuće i uživajte u svom modelu Audi A1 Sportback: ili sa linijom opreme Attraction sa naglaskom na emotivnost, ili Ambition, koja ističe njegov sportski duh. Obe linije opreme moguće je kombinovati sa opcionim paketom media i style, s kojima infotainment sistem, unutrašnjost i spoljašnjost vozila možete da oblikujete po svojo meri.
  Prostran  
Slobodnog prostora nikada dosta. Zadnja klupa može da se preklapa u celosti ili u odnosu 1/3 prema 2/3, čime se prtljažni prostor povećava sa 270 na 920 litara.
  Umrežen  
Važa veza sa spoljnim svetom: opcioni MMI® Navigation plus sistem opremljen je savršenim ekranom u boji veličine 6,5 inča sa trodimenzionalnim prikazom mapa. Ukoliko se dodatno odlučite za Bluetooth auto telefon, na raspolaganju vam stoji sopstveni WLAN priključak sa Google-Earth vezom, kao i digitalni prijem radija DAB po želji.


  Fascinanatan 
 Za muzičke dadoteke na raspolaganju vam stoji memorijska jedinica kapaciteta 20 GB (samo u kombinaciji sa MMI Navigation plus) – a za snažnu reprodukciju opcioni BOSE Surround Sound sistem sa 14 zvučnika.









Efikasnost 

Dosledno efikasan 

 Rekuperacija Prilikom kočenja i inercijalne vožnje sistem rekuperacije pomoću inteligentne regulacije napona ponovo proizvodi energiju namenjenu generatoru i privremeno se skladišti u bateriji; kod ubrzanja ona se uvodi u električnu mrežu vozila i na taj način rasterećuje generator. 

 Sistem start-stopSistem start-stop isključuje motor u stanju mirovanja vozila -kada je ručica menjača u neutralnom položaju i noga vozača skinuta sa pedale za spojnicu. Prilikom ponovnog aktiviranja spojnice sistem ponovo pokreće motor – tiho, komforno i brzo. Sistem start-stop savršeno funkcioniše i u kombinaciji sa 7-stepenim S tronic menjačem.

LED tehnologijaNezavisno od toga da li razvijamo kompaktno vozilo ili limuzinu, uvek će to biti čistokrvni A. Zbog toga je Audi A1 Sportback na raspolaganju i sa opcionim ksenonskim farovima sa dnevnim svetlom u LED tehnici koji osvetljavaju kolovoz kao u po bela dana. Način vožnje sa razmišljanjem unapred, što se od vozila ove veličine ne bi očekivalo. 

 Sistem start-stopSistem start-stop isključuje motor u stanju mirovanja vozila -kada je ručica menjača u neutralnom položaju i noga vozača skinuta sa pedale za spojnicu. Prilikom ponovnog aktiviranja spojnice sistem ponovo pokreće motor – tiho, komforno i brzo. Sistem start-stop savršeno funkcioniše i u kombinaciji sa 7-stepenim S tronic menjačem.

Motori modela Audi A1 

   Ovo je užitak u vožnji u današnje vreme: TDI® i TFSI® motori* sa serijskim Start-Stop sistemom i rekuperacijom. To je još veći broj mogućnosti da efikasnije napredujete i bezbednije i opuštenije prevezete prijatelje i porodicu do cilja. Uživanje u vožnji u novoj dimenziji. Audi A1 Sportback.

TFSI® motori u modelu Audi A1 Sportback.

   U modelu Audi A1 Sportback primenjena je TFSI® tehnologija. Ono što je karakteristično: ona objedinjuje prednosti FSI® tehnologije – efikasnost i dinamiku – i turbo punjenje koje obezbeđuje još veće razvijanje snage. Agregat 1.2 TFSI sa snagom od 63 kW (86 KS) ima blok motora od livenog aluminijuma pod pritiskom sa inovativnim čaurama od sivog liva i lančanikom koji ne zahteva održavanje. 
   Sportski 1.4 TFSI motor sa opcionim 7-stepenim S tronic menjačem ima snagu od 90 kW (122 KS) i nedvosmisleno je koncipiran za visoku efikasnost uz istovremeno povoljne vrednosti potrošnje. On pogoni Audi A1 Sportback do brzine od 203 km/h uz obrtni moment od 200 Nm, koji je na raspolaganju već od 1.500 min-1.

 Vrednosti potrošnje i emisije:  
Potrošnja goria, kombinovano: 5,1–5,9 l/100 km
Emisija CO2, kombinovano: 118–139 g/km 



* Sistem Start-Stop i rekuperacija nisu na raspolaganju za modele A1 Sportback 1.6 TDI 66 kW (90 KS) S tronic i 1.4 TFSI 136 kW (185 KS) S tronic.


TDI® motori u modelu Audi A1 Sportback.

   Svako drugo prodato Audi vozilo ima dizel motor. Sasvim razumljivo, zahvaljujući common-rail tehnologiji TDI® motori su postali efikasniji. Shodno tome, logično je bilo da dizelski pogon postane sastavni deo sportskog automobilizma. Audi A1 Sportback je na raspolaganju sa dva 1,6-litarska TDI motora sa 66 kW (90 KS) odnosno 7 kW (105 KS). 
 




   Common-Rail sistem ubrizgavanja funkcioniše sa četiri brizgaljke i odlikuje ga izvanredan odnos snage, komfora vožnje i zvuka motora. Oba motora sa manuelnim menjačem imaju prosečnu potrošnju od 3,8 l/100 km i pri tom emituju 99 g CO₂/km. Po želji, motor od 66-kW (90 PS) može da se dobije i u kombinaciji sa 7-stepenim S tronic* menjačem koji ubrzava do maksimalne brzine od 182 km/h. Motor od 77 kW (105 KS) do 100 km/h stiže za 10,7 sekundi, dok mu maksimalna brzina iznosi 190 km/h.


 Vrednosti potrošnje i emisije:
Potrošnja goriva, kombinovano: 3,8–4,2 l/100 km
Emisija CO2, kombinovano: 99–110 g/km

* Sistem Start-Stop i rekuperacija nisu na raspolaganju za modele A1 Sportback 1.6 TDI 66 kW (90 KS) S tronic i 1.4 TFSI 136 kW (185 KS) S tronic.


 DVOSTRUKA UŠTEDA 
 Opcioni 7-stepeni menjač sa dvostrukom spojnicom S tronic® omogućuje kratko vreme promene stepena prenosa bez primetnog prekidanja vučne sile i uz to povećava efikasnost. Zahvaljujući niskom broju obrtaja i kraćem vremenu promene stepena prenosa, potencijal štedljivih TDI®- i TFSI® motora sa 7-stepenim menjačem sa dvostrukom spojnicom S tronic naročito efikasno se prenosi na kolovoz.

  Dva kontinualno aktivna menjača obezbeđuju da se promena stepena prenosa kod motora 1.4 TFSI sa 90 kW (122 KS) i 136 kW (185 KS)* kao i 1.6 TDI sa 66 kW (90 PS)* vrši gotovo bez osetnog gubitka vučne sile. Iako je S tronic® jasno koncipiran za veću snagu - povoljne vrednosti potrošnje potvrđuju napredak kroz tehniku. Audi je jedan od prvih proizvođača koji kombinuje S tronic sa sistemom Start-Stop. Oba sistema su međusobno usklađena, što doprinosi nižoj potrošnji goriva.

Prednosti menjača ukratko:
  • Vreme promene stepena prenosa u nekoliko stotih delova sekunde
  • Promena stepena prenosa skoro bez primetnog gubitka vučne sile
  • Automatika sa dva izborna moda: Drive (D) i Sport (S)
  • U manuelnom modu promena stepena prenosa vrši se preko polugica iza upravljača kao u auto-moto sportu ili blagim pritiskom na ručicu menjača 
  • Visok stepen korisnog dejstva smanjuje potrošnju goriva kao i emisiju štetnih gasova, što povećava efikasnost

    Vrednosti potrošnje i emisije: Potrošnja goriva, kombinovano: 4,2–5,9 l/100 km
    Emisija CO2, kombinovano: 110–139 g/km

Нема коментара:

Постави коментар