субота, 9. фебруар 2013.

Audi A7 - Nema mu ravnog !

Čist oblik, jasna linija - Spoljašnjost

   Audi A7 Sportback puca od oduševljenja. Iznad definisanih kućišta točkova celom dužinom vozila proteže se izraženo oštra dinamična linija. Ona modelu Audi A7 Sportback daje jedinstvenu napetost. 

   Linija se pruža usmerena ka zadnjim točkovima i modelu Audi A7 Sportback daje osećaj snage. Elegantan hečbek precizno naglašava snažne osobine novog modela Audi A7 Sportback i jedinstvenom linijom ističe emocionalni karakter koji je uglavnom rezervisan za klasičan kupe sa dvoja vrata. Takođe je i prostranost modela A7 Sportback više nego atraktivna: funkcionalan koncept prtljažnog prostora nudi zapreminu do 1.390 litara.
   Linije u obliku slova V definišu haubu motora ispod koje čekaju snažni motori. Vrlo samouveren nastup. Audi Singleframe je opremljen kvalitetnim, horizontalnim hromiranim podupiračima i ostavlja utisak dinamike i elegancije. Njegov poseban oblik farovima vizuelno daje veći naboj i snagu.
   Atraktivni aluminijumski naplaci ističu individualni naglasak. LED dnevno svetlo na farovima obezbeđuje optimalniju snagu svetla, dok njegove pojedinačne diode zrače dinamičnom elegancijom. 

Spoj emocija i funkcionalnosti - Unutrašnjost

   Još jedna karakteristika modela Audi A7 Sportback: doslednost. Elegantan spoljni dizajn besprekorno se nastavlja na kvalitetnu unutrašnjost.

   Kokpit je oblikovan tako da je orijentisan prema vozaču; središnja konzola kao da je nagnuta prema vama, instrumenti su ergonomski smisleno raspoređeni. Atraktivni dekorativni umeci ističu enterijer. Po želji, oni mogu biti od drveta. Ambijentalni Wraparound (sveobuhvatni) luk svojim pružanjem linije naglašava horizontalu i vizuelno zaokružuje unutrašnjost. 


    Tehnika koja podržava vozača. Sa MMI® Touch-om osetljivim na dodir, koji je na raspolaganju po izboru, u mogućnosti ste da upravljate navigacijom, rukujete reprodukcijom medijuma i odgovarate na pozive – sve samo jednim prstom i bez sklanjanja pogleda sa kolovoza.
  Komforna sedišta su presvučena materijalom visokog kvaliteta i nude odličnu potporu. Po želji, Audi A7 Sportback je opremljen komfornim sedištima od kože, uključujući i funkciju memorije i koja, u zavisnosti od varijante, raspolažu grejanjem i ventilacijom sedišta i funkcijom masaže sa podesivim intenzitetom. Dovoljno prostora za opuštanje i prijatnu vožnju.
    Središnji naslon za ruku moguće je preklopiti; u vratima bez okvira i ispod sedišta nalazi se dovoljan broj pregrada za odlaganje sitnica. Zadnja klupa veoma jednostavno može da se podeli, odnosno preklopi, tako da su ponuda prostora za sedenje zapremina prtljažnika još fleksibilniji.
   Sa preklopljenom zadnjom klupom prtljažnik ima zapreminu od 1.390 litara. Veliki poklopac prtljažnika koji se široko otvara može da se otvori i zatvori električnim putem. 


Dinamični i sa snažnom vučom - FSI motori

Audi A7 Sportback 2.8 FSI quattro

Motor 2.8 FSI 

- 150 kW (204 KS)  
- 5.250 O/min ; 280 Nm
- Obrtni momenat 3.000 - 5.000
    
   S tronic menjač i quattro pogon

- Od 0 - 100 km/h za 8,3 sek.
- maksimalna brzina 235 km/h
- 8.0 litara na 100 km  
- 187 grama CO2/km    





  Audi A7 Sportback 3.0 TFSI quattro

   Motor 3.0 TFSI

- Šest cilindra
- 220 kW (300 KS)
- Obrtni momenat 440 Nm 
- 2.900 do 4.500 O/min.
- Od 0 - 100 km/h za 5,6 sek. 

 

 

 

 

 

Spoj efikasnosti i uživanja u vožnji - TDI motori    

Audi A7 Sportbak 3.0 TD

   Motor 3.0 TDI 

- snažna vuča
- 180 kW (245 KS)
- Common Rail tehnologija
- Obrtni momenat od 500 Nm
- Od 0 do 100 km/h za 6,5 sek.


 








Dosledno efikasan
LED Tehnologija

   Upotreba svetlećih dioda (LED) za sve funkcije farova nudi sasvim nove mogućnosti korišćenja svetlosti. Na taj način Audi A7 Sportback ima odgovarajuću svetlost za svaku situaciju. 







 

   Postoji svetlo za autoput koje iznad brzine od 110 km/h automatski više nego udvostručuje domet svetlosnog snopa (od oko 70 m sa dugim na 150 m sa svetlom za autoput). A7 Sportback dodatno raspolaže kombinacijom dnevnog svetla i migavca i svetla sa sve vremenske uslove koje konvencionalna svetla za maglu čini izlišnim. Inteligentnim uključivanjem pojedinačnih LED modula stvara se nova raspodela svetlosti, tako da se smanjuje samozaslepljivanje usled kiše ili magle.

4-zonski automatski klima-uređaj

   Za individualnu klimu po želji na svim mestima za sedenje u modelu Audi A7 Sportback brine se opcioni automatski 4-zonski klima-uređaj: zahvaljujući njemu moguće je i u zadnjem delu, odvojeno levo i desno, podesiti raspodelu ventilisanog vazduha, temperaturu i ventilaciju.




   Za podešavanje 4-zonske automatike komfornog klima-uređaja na raspolaganju stoji element za rukovanje sa digitalnim pokazivačem i odvojenim podešavanjem temperature za vozača i suvozača, kao i dodatni element rukovanja za putnike u zadnjem delu sa digitalnim pokazivačem za odvojeno podešavanje temperature levo i desno i podešavanje ventilacije.

Na istoj talasnoj dužini - Komunikacija


   Mobilna rešenja za Audi A7 Sportback omogućuju najbolju moguću dostupnost i komfor. Odlučite se između Bluetooth priključka, fleksibilne pripreme za mobilni telefon (Bluetooth) i Bluetooth autotelefona online. 
  
Dimenzije :
- Dužina                                   4969 mm
- Širina                                    1911 mm
- Visina                                    1420 mm
- Medjuosovinsko rastojanje        2914 mm

Нема коментара:

Постави коментар