уторак, 20. новембар 2012.

Kia Optima - Savršen toliko da i glava zaboli..

LOPOV... KRADE MI POGLED, SRCE, DUŠU..!
 
      Zahvaljujući modernom, glatkom i u tehničkom smislu izvanrednim spoljnim izgledu Optima je vizija budućnosti. Za detaljnije osvetljenje kolovoza zadužena su višedelna bočna svetla, koja se pale aktiviranjem pokazivača smera i okretanjem obruča upravljača u tom smeru. Zadnja kombinovana svetla sa tehnički izvrsnim i prefinjeno čistim dizajnom naglašavaju sportski karakter nove Optime.
      Nastala je na osnovu koncepta sportske limuzine koja inteligentnim rešenjima , oblikom i svežim izborom boja i materijala premašuje klasičnu automobilsku filozofiju.

V I Z I J A    B U D U Ć N O S T I . . .



   Da li Vam je poznat onaj osećaj kada Vam se sve čini savršeno, onako kako Vi želite. Optima je dizajnirana kako bi Vam pružila takav osećaj. Upotreba premium materijala i inovativnih tehnologija pruža opuštenu i ugodnu vožnju. Merači koji oduševljavaju kako tehnički, tako dizajnerski, odskaču prefinjenom Supervision tehnikom osvetljenja, okruglim prikazivačima brzine i obrtaja motora kao i klasičnim sportskim dizajnom. Upravljački obruč  može biti opremljen električnim grejanjem koji vožnju u hladnim zimskim danima čine prijatnijom, a za maksimalnu udobnost i izvrstan osećaj putnika i sedišta mogu biti opremljena električnim grejanjem. Ručice za promenu stepena na "volanu" sa mogućnošću brzih promena donosi novo, vrlo dinamično vozno iskustvo koje podseća na trkačka vozila. 

AKO VAM OPTIMA NE IZMAMI OSMEH NA LICE . . .NIJEDAN NEĆE


HAC - SISTEM ZA LAKŠE POLAŽENJE NA UZBRDICI
      Tehnološki napredan sistem brine o sigurnijem polaženju na uzbrdicama, bez neprijatnog pomeranja vozila unazad.

BOČNO OSVETLJENJE U KRIVINAMA
       Xenon farovi mogu biti opremljeni dodatnim bočnim svetlećim elementima, koji prilikom aktiviranja pokazivača smera osvetljavaju krivinu, poboljšavaju vidljivost kolovoza i doprinose većoj aktivnoj sigurnosti.

INFINITY AUDIO SISTEM
      Vrhunski audio sistem marke Infinity pretvara Optimu u koncertnu dvoranu u kojoj za izvrsnu reprodukciju brinu zvučnici ukupne snage 530W.





VENTILACIJA NA ZADNJOJ KLUPI
      Za prijatnu atmosferu i odgovarajuću snabdevenost svežim i zagrejanim vazduhom brinu se dodatni otvori smeštenu uz zadnja sedišta. Usmeravanje vazduha je prilagodljivo sa obe strane.

AUTOMATSKO ODSTRANJIVANJE VLAGE
      U slučaju da dodje do pojave kondenzacije na unutrašnjoj strani prednjeg stakla Optima automatski počinje da ispušta osušen i topao vazduh na vlažnu površinu što poboljšava vidljivost i povećava aktivnu sigurnost.

INTEGRISANA MEMORIJA POLOŽAJA SEDENJA ( IMS )
      Vozačevo seište može biti opremljeno  memorijskom funkcijom , koja pamti podešeni položaj sedišta i spoljnih ogledala za dva različita vozača. Za aktiviranje je dovoljan tek dodir prekidača, koji prouzrokuje automatsko pomeranje sedišta i oba bočna ogledala  u već unapred odredjeni položaj. Memorijski sistem IMS automatskim pomeranjem sedišta unazad brine i za vozačevo udobnije ulaženje i izlaženje iz vozila.



PRATI SVOJE SRCE - DODJI I UZMI ME . . .



TEHNIČKE KARAKTERISTIKE :



- Dužina                                                      4845 mm
- Širina                                                       1830 mm
- Visina                                                       1455 mm
- Medjuosovinsko rastojanje                     2795 mm
- Masa praznog vozila                               1481 kg
- Maksimalna dozvoljena težina                2050 kg

- Maksimalna brzina                                  197 km h  
- Ubzanje od 0 do 100                               11,6 s
- Prosečna potrošnja u gradu                    7,9 litara na 100 km
- Prosečna potrošnja van grada                4,9 litara na 100 km
- Kombinovana potrošnja                         6,0 litara na 100 km




                                                                                                  www.kia.rs

Нема коментара:

Постави коментар