понедељак, 12. новембар 2012.

Opel Insignia - Stvorena da se svako okrene za njom


SPOLJNI DIZAJN
      Dizajn ima moć da transformiše doživljaj vožnje. Opel Insignia je atletski samouverena, vitka a obla.
Otkrijte smelo izvajani spoljni dizajn Insignije i elegantni stil u unutrašnjosti. Vitičasti dizajn prednjeg dela vodi pogled duž suptilnih izvijenih i skladnih linija. Senzualna tečna površina Insignije u prednjem delu naglašena je karakterističnim prednjim farovima u obliku krila i maskom hladnjaka. Ti elementi su samouvereni odraz rečnika novog Opelovog dizajna. Širina nove Opel Insignije istaknuta je integrisanim nastavcima blatobrana.

BLAGO REČENO  - SAVRŠENA



Moćna silueta je akcentovana atletskom i oblom karoserijom, sa oblikom oštrice utisnutim u bočnu stranu. Glatki izvajani oblik poziva na vožnju. Zadnji kraj vozila graciozno se nadovezuje na oblu, snažnu liniju krova sličnu kupeu. Ovde je dizajnom ostvarena harmonija koja novom Opelu srednje veličine daje istovremeno atletski i elegantan izgled.Opel Insignia je dizajnirana sa holističkom temeljnošću, tako detaljno da su čak i komponente vešanja aerodinamički optimizovane. Rezultat je jedan od najnižih koeficijenta otpora vazduha u klasi.


UNUTRAŠNJI DIZAJN
      Teme unutrašnjeg dizajna Opel Insignije odražavaju glatke linije i meke obline kojima se odlikuje spoljni stajling. Umeće i prefinjenost uloženi u Opel Insigniju vide se u svakom detalju unutrašnjosti. Elegantan, a sportski dizajn, u kombinaciji sa visokokvalitetnim površinama, naglašenim hromiranim detaljima i jačim bojama toplo dočekuje korisnike, a istovremeno zadovoljava najviše standardne ergonomije i komfora. Sve glavne površine imaju teksturu materijala mekih na dodir, što kabini daje vrhunski osećaj prijatnosti na dodir. Gornja komandna tabla napred ima oblik kontinuiranog luka koji se preliva u lajsne na vratima, dajući kabini izgled prostranosti i širine. Strma kosina prednjeg vetrobranskog stakla omogućava da se smesti suvozačev vazdušni jastuk, a da ostane prostora za veliki pretinac za rukavice. Veća karoserija omogućava ukupno više prostora u unutrašnjosti.













LUKSUZ PRAVE KOŽE 
     Opel Insignia objedinjuje visokokvalitetne materijale sa najrazvijenijim ergonomskim principima i tehnologijom kako bi vozaču i putnicima obezbedila potpun i trajan komfor u svakom pogledu. Ništa ne može da se uporedi sa osećajem prirodnosti i otmenosti koji pruža prvoklasna koža. Unutrašnjost u kombinaciji klasično crne i tople boje "indijansko leto" okružuje vas na dugim putovanjima trajnim luksuzom, koji izgleda i prija kao nijedan drugi u ovoj klasi, jednostavno zato što se nudi samo u najskupljim i najekskluzivnijim automobilima na tržištu.


PRTLJAŽNIK
      Zahvaljući prostoru za prtljag zapremine 500 l, Opel Insignia nudi jedan od najprostranijih prtljažnika u svojoj klasi. Kapacitet je svakako dovoljan za više od putovanja tokom vikenda; a može da zadovolji sve potrebe kako posla, tako i slobodnog vremena. Preklapanje naslona zadnje klupe, koja je deljiva je u odnosu 60:40, omogućava povećanje zapremine prtljažnika do 1010 l; pri sklapanju, nasloni za glavu mogu da ostanu na mestu. Poklopac prtljažnika nove Opel Insignije može da se otvori daljinskim upravljačem ili pritiskom na dugme ugrađeno u logotip Opela. Automatski se podiže do potpuno otvorenog položaja. Niski pod prtljažnika olakšava utovar/istovar. Bočna pregrada u prtljažniku omogućava vam da mali predmeti budu lako dostupni, a još jedna pregrada ispod poda prtljažnika pogodna je za predmete koji su vam samo povremeno potrebni.

MOTORI
      BENZINSKI - Izbor benzinskih motora za Insigniju kreće se od modernog motora niske potrošnje 1,6 snage 85 kW (115 KS) preko 2,0 Turbo ECOTEC® snage 162 kW (220 KS) pa sve do 2.8 V6 Turbo motora snage 191 kW (260 KS).

      DIZEL - Za ljubitelje dizela, u ponudi je izbor između tri visoko ekonomična dizel motora sa zajedničkim rednim sistemom ubrizgavanja snage 81 kW (110 ks), 96 kW (130 ks) i 118 kW (160 ks). Svi dizel motori za Insigniju imaju dvostruku bregastu osovinu iznad glave motora i tehnologiju sa četiri ventila. Turbopunjač sa promenljivom geometrijom lopatica obezbeđuje glatko ubrzanje i eliminiše svako kašnjenje turbopunjača, dok funkcija ,,overboost" (jačeg punjenja) obezbeđuje veći obrtni moment kada je potrebno.


     
MENJAČI
      Svi menjači za Opel Insigniju imaju 6 brzina. Automatski menjač težak je samo 94 kg i ima funkciju ActiveSelect® za sekvencijalnu promenu brzina. Bilo da odaberete ručni ili automatski menjač, izuzetna preciznost i tehnologija novih menjača pomaže u ostvarivanju optimalno efikasne potrošnje goriva zajedno sa maksimalnim užitkom i zadovoljstvom u vožnji.




BEZBEDNOST
      Opel Insignija iznova definiše pouzdanost na putu. Vazdušni jastuci, unapređen dizajn zaštitne strukture, unapređene funkcije pasivne kontrole i inovativni sistemi za pomoć vozaču predstavljaju spoj koji omogućava da se osećate spokojno. 


PASIVNA SIGURNOST
      Opel Insignia je opremljena ne samo najsavremenijim aktivnim sistemima za bezbednost, već i najboljom tehnologijom pasivne bezbednosti kojom štiti putnike. Čelik visoke zatezne čvrstoće, rigidnost, savitljivost, strateški raspoređene sigurnosne komore i pravci apsorbovanja energije udara zajedno funkcionišu tako da nova Opel Insignia nudi jednu od najjačih sigurnosnih struktura na tržištu. U unutrašnjosti, prednji vazdušni jastuci imaju dve faze naduvavanja kako bi se izbegle povrede izazvane prebrzim naduvavanjem, a vazdušni jastuk na mestu suvozača može da se deaktivira prekidačem. Bočni vazdušni jastuci štite od udara i prodora sa strane. Pored vazdušnih zavesastih vazdušnih jastuka pune dužine, dostupni su i zadnji bočni vazdušni jastuci.

Pažnja posvećena detaljima i sveobuhvatna zaštita omogućili su Insigniji da dobije cenjenu kategoriju od pet NCAP zvezdica, najviše evropsko priznanje za pasivnu bezbednost.

Druge funkcije pasivne bezbednosti Insignije obuhvataju:
  • dvostruke predzatezače sigurnosnih pojaseva na prednjim sedištima radi bolje zaštite,
  • sistem oslobađanja pedala, koji pomaže da se izbegnu povrede stopala i nogu,
  • aktivne naslone za glavu napred za sprečavanje povreda vratnih pršljenova i vrata.


ADAPTIVNA PREDNJA SVETLOSNA GRUPA (AFL)
      Noćna vožnja uvek je bila potencijalni izvor stresa. Napredni sistem AFL Opel Insignije automatski bira jednu od devet različitih funkcija farova, od kojih je svaka osmišljena tako da obezbedi optimalno osvetljenje u svakoj situaciju bez zaslepljivanja drugih vozača. Dobijate manje stresa i veću bezbednost.







  • Osvetljenje za pešačku zonu (do 30 km/h):
    šire prostiranje svetlosti (dodatnih osam stepeni levo i desno) osvetljava potencijalne uzroke opasnosti.
  • Osvetljenje za grad (30–55 km/h):
    šire i niže prostiranje svetlosti. Aktivira se na osnovu brzine vozila u kombinaciji sa uličnim osvetljenjem.
  • Osvetljenje za seoski put (55–100 km/h):
    šire prostiranje i jača svetlost nego kod običnih kratkih svetala. Domet od 70 metara bez zaslepljivanja.
  • Osvetljenje za auto-put (preko 100 km/h):
    domet od 140 metara, viša i jača svetlost nego kod običnih kratkih svetala, bez zaslepljivanja.
  • Osvetljenje za loše vreme (do 70 km/h): aktivira se brisačima ili senzorom za kišu, za bolju vidljivost u lošim vremenskim uslovima.
  • Duga svetla i pomoć (bilo koja brzina):
    automatski prelazi sa dugih na kratka svetla kada detektuje vozila koja dolaze u susret ili koja se sustižu.
  • Dinamičko zaokrećuće svetlo (bilo koja brzina):
    aktivira se na osnovu ugla upravljanja i brzine, a prednji farovi se okreću do 15 stepeni u smeru krivine.
  • Statično svetlo za skretanje (do 40 km/h, kao i pri kretanju unazad):
    osvetljava 90 stepeni levo ili desno za bolju bočnu vidljivost.
  • LED svetlo za dnevnu vožnju:
    privlači pažnju drugih učesnika u saobraćaju bez povećavanja potrošnje goriva (za razliku od kratkih svetala).














  • TEHNIČKE KARAKTERISTIKE :

    - Širina sa sklopljenim retrovizorima          1856 mm
    - Širina sa rasklopljenim retrovizorima      2084 mm
    - Visina bez tereta                                         1498 mm
    - Ukupna dužina                                           4830 mm
    - Medjuosovinsko rastojanje                      2737 mm
    - Zapremina prtljžnika                                 500 - 1015 litara
    - Masa                                                           1503 kg
    - Ukupna dozvoljena masa                        2020 mm


    Нема коментара:

    Постави коментар