петак, 28. децембар 2012.

Hyundai Veloster - Ništa nije nemoguće..

    Stil je važan.. On predstavlja izraz naših osećanja. Ali, praktičnost je takodje važna, zato Hyundai istražuje kombinaciju oba. Udaljavajući se od tradicionalno prihvaćenih i postavljajući temelje novih formi nastao je novi model - VELOSTER..
 

    Atraktivni Veloster donosi niz inovacija u segment kompaktnih Coupe automobila i predstavlja pravi primer novog Hyundai koporativnog slogana "New Thinking. New Possibilities". Svakako da će Veloster svojom jedinstvenom kombinacijom stila, praktičnosti i ekonomičnosti preoblikovati segment kompaktnih Coupe-a i privući nove Hyundai kupce.

    Veloster kombinuje stil Coupe modela sa funkcionalnošću Hatchback vozila, a istovremeno je sam koncept obogaćen sa dodatnim vratima na suvozačkoj strani vozila. Reč je o tome da ovaj model pruža jedinstveno rešenje za pristup zadnjim sedištima sa inovativnom 1+2 konfikuraijom vrata za lakši pristup nazad. Svojim jedinstvenim dizajnom i novom konfiguracijom vrata ovaj model omogućava praktičnost, ali istovremeno i uživanje u vožnji. Odatle i "Jedna na levoj, dvoja vrata na bezbednoj strani"

SPOLJAŠNOST

    Dinamičan dizajn Velostera inspirisan je dizajnersko filozofijom Hyundai brenda "Fluidic sculpture". Prednja svetla su agresivnog dizajna, prate sportski oblik poklopa motora i nastavljau se na izraženu i upaljivu bočnu liniju vozila.


 

    Tu je i prepoznatljiva šestougaona maska hladnjaka, kao i naglašeni blaotbrani koji kompletiraju utisak. Atraktivnoj pojavi Velostera doprinosi i elektro-pomični panoramski krov koji u velikoj meri dominira  užinom automobila, nastavljlajući se na zadnje staklo spušteno do zadnjih vrata.


    Kod zadnjeg dela vozila, pažnju će nam odmah privući centralno postavljen izduvni sistem po kojem se ovaj model izdvaja od konkurencije. Svi ovi detalji su pažljivo birani i dizajnirani sa idejom da učine ovaj model svakako novom i potpuno svežom pojavom na automobilskom nebu.



UNUTRAŠNJOST

    Uprkos svojoj agresivnoj i niskoj pojavi (maksimalna visina je 1.39), dužina vozila od 4.22 metara i inteligentan raspored elemenata u enterijeru svstava Veloster u lidere po pitanju prosotra i veličine prtljažnika.


    
Takodje,medjuosovinski razmak od 2.65 metara zaslužan je za prostrani putnički prostor i njegovu visinu (990mm), širinu (1.114mm) i vrhunsku udobnost. Veličina prtljažnig prostora je 320 litara, a obaranje deljive zadnje klupe (60:40) olakšava planiranje i transport prtljaga bez obzra na njegov oblik.



MULTIMEDIJA

    Biti povezan je izuzetno važno. Moderna multimedijalna tehnologija više nije sporedna stvar u našim životima, ona predstavlja središte savremenog življenja. Muzika i telefonski pozivi - sada ih uvek možeti imati sa sobom. 






    Velosterov multimedijalni sistem reprodukuje radio CD, MP3, DivX i druge formate što u
kombinaiji sa šest zvučnika ili 
čak sa dodatnim spoljašnjim pojačalom, centralnim zvučnikom napred i Subwooferom pozadi kreira oseća zabave i užitka kao da smo kod svoje kuće. Pri tome, sve se može jednostavno kontrolisati uz pomoć komandi na volanu.

Priključci za USB, AUX, iPod, kao i Bluetooth hadsfree mogućnost dodatno omogućuju  Velosterovu ponudu. Za pomoć na putu  lako snalaženje  po ulicama Srbije i Evrope zadužen je najnoviji navigacioni sistem sa 10 jezičkih opcija na 7" LCD ekranu osetljivim na dodir i visoke rezolucije.



POGON

     Pogon je važan jer želimo snagu i performanse ali i ekonomičnost, uskladjene u harmoničnom radu automobila. Novi Hyudaijev sportski moodel pokreće živahni i efikasi 1.6 litarski četvorocilintraš koji raspolaže sa 132 KS, a kupcima će pored šestostepenog mnuelnog menjača biti na raspolaganju i šestosteeni automatski menjač kao opcija.




 
Nove generacije Hyundai automatskih menjača koriste sve prednosti ručnog menjača u pogledu potrošnje goriva i poboljšanih  voznih karakteristika, ali istovremebo poseduju i klasične prenosti automatskog menjača, poput većeg nivoa udobnosti, kao i brze i tihe promene prenosa, naročito u uslovima gradske vožnje. 









BEZBEDNOST

    Nastavljajući poznatu tradiciju jednog od auto lidera u pogledu bezbednosti, Hyundai je novi model bogato opremio nizom sigurnosnih sistema i elemenata. Pored prednih i bočnih vazdušnih jastuka, deo standardne opreme su i vazdušne zavese koje u saradnjji sa sigurnosnim pojasevima imaju cilj da smanje rizik od ozbiljnih povreda usled bočnih udara. 
    Pored pasivnih, standardni paket opreme je bogato opremljen i aktivnim sigurnosnim sistemima kao što su ABS, EBD, TCS, ESP ( Electronic Stability Program ), ali prisutan je i sistem nove generacije VSM ( Vehicle Stability Menagment ).



    VSM ima cilj da zadrži vozilo na pravcu u uslovima ubrzanja ili kočenja na klizavim površinama, kao i u uslovima nagle promene pravca, a pomaže vozaču na bazi asistencije upravljačkog sistema.
Tehničke katakteristike :

- Dužina                                           4220 mm
- Širina                                             1790 mm
- Visina                                             1399 mm
- Medjuosovinsko rastojanje       2650 mm
- Pregib (napred/nazad)              830 / 740 mm
- Najmanja visina od tla              143 mm  
- Zapremina prtljažnika              320 litara

- Menjači                                         ručni i automatski

Ručni 
- Masa praznog vozila (kg)          od 1180 do 1239
- Najveća brzina (km/h)               195
- Ubrzanje od 0-100 km/h (s)      10.7    

Automatski                                
- Masa praznog vozila (kg)          od 1210 do 1269
- Najveća brzina ( km/ h)             190
- Ubrzanje od 0-100 km/h (s)      11.5

Нема коментара:

Постави коментар