петак, 12. октобар 2012.

BMW Active Tourer Concept - Savršen, pa nema gde

      "Van? Ćuti, ćuti nemoj da te neko čuje...! Predni pogon ?A, ne, ne... Trocilindrični motor ? E, sad smo gotovi.. Možemo da tražimo posao u Mercedesu..." Ovako bi do skoro izgledao razgovor zaposlenih u BMW-u, koji su koristili tabu reči, zabranjenih u Minhenu.



      Danas, predstavljanjem koncepta "active tourer", u BMW- u su naizgled spojili nepomirljivo. Čak i šef dizajnera Karim Habib kaže mirno, uz sleganje ramena : "BMW gradi svoj prvi van". Moderan van, prednji pogon, trocilindrični motor... Neuobičajen izgled, na prvi pogled, praćen visokom linijom krova ( 1,56 m ) asocira na novi Mercedes B klase. Nema sumnje da je "mečka" glavna meta, ali u BMW- u nemaju ništa protiv da usput "pokradu" kliente i drugih proizvodjača, kao što su Volkswagen ( "turan" ) ili Ford ( "C-max" ). 



KVALITET I ELEGANCIJA IDU ZAJEDNO . . .




      Kada se razišla gužva na štandu konačno smo imali priliku da bolje upoznamo prvog BMW-a sa pogonom na prednje točkove. Krenuli smo naravno od "glave", na kojoj se nalazi sve što u dizajnerskom smislu, BMW- a čini prepoznatljivim. Jedan od razloga na prelazak na prednji pogon je i prosta statistika : čak 70 odsto kupaca modela " serije 1" ne zna da njihov automobil ima pogon na zadnjim točkovima.
      U teoriji " active tourer " u električnom modu može da predje 30km, do brzne od 30 km/h. Do stotke ubrzava za osam sekundi, dok je maksimalna brzina 220 km/ h i troši oko 2,5 litara na 100 km. Novi BMW Active Tourer koncept kombinuje kompaktne dimenzije i atraktivan sportski dizajn sa BMW kvalitetom. Sa dužinom vozila od 4350 mm širinom od 1834 mm i ukupnom visinom od 1560 mm, ovaj model je usmeren kupcima koji cene visok nivo komfora i prostora.

Нема коментара:

Постави коментар