среда, 10. октобар 2012.

Opel Astra - Simbol elegancije

      Nova Opel Astra GTC poseduje sve što je potrebno da privuče pažnju. Stvorena je da se svako okrene za njom... Ona doprinosi novi izgled u klasi - snažne sportske linije elegantne površine... Jedan pogled je sve što je potrebno - novo sporsko lice Astre zrači ekskluzivnim samopouzdanjem. Velika pažnja je posvećena i najmanjem detalju. Moćna silueta Astre je naglašena mišićavom karoserijom. Glatko izvajan oblik prosto poziva na vožnju... Svojim naprednim i dinamičnim kupe dizajnom, nova Opel Astra GTC prepoznatljivo se izdvaja iz mnoštva.  

POSTOJI LI NEKO KO GA NE ŽELI !?




DIZAJN SPOLJAŠNJOSTI

      Nova Opel Astra GTC podiže sportsku prirodu Opel Astre na viši nivo. Stajling dinamičnog kupea trenutno privlači poglede. Počev od prednje upečatljive hromirane ploče sa izvajanom Opelovom munjom, precizno aerodinamički oblikovanih branika i duboko postavljene trapezoidne maske sve doprinosi impresivnom izgledu, koji je dodatno naglašen prepoznatljivim dnevnim svetlima i skladno profilisanom skupinom prednjih svetala.
Sa namerom istaknuti lukovi blatobrana, idealno uklopljeni sa velikim točkovima, i glatko profilisani pragovi formiraju čvrstu osnovu za stajling bočne strane i istovremeno ističu mišićavu pojavu. Bočni prozori sa hromiranim ramom ukazuju na visok kvalitet i pažnju koja je posvećena detaljima.
Pozadi jaka linija ramena koja formira gornju liniju skupine zadnjih svetala stvara utisak snage i dinamičnosti, dok prepoznatljivi svetlosni elementi, kao što su zadnja LED svetla čine da nova Opel Astra GTC bude nepogrešivo prepoznatljiva i noću.


O D U Z I M A   D A H . . .

  
DIZAJN UNUTRAŠNJOSTI


      Energija i sportski duh spoljašnjosti nastavlja se i u unutrašnjosti nove Opel Astre GTC. U ponudi su dva nivoa opreme Sport i Enjoy.  Oba nude ambijent visokog kvaliteta zajedno sa osećajem prostranosti.
Da biste zadržali osećaj individualnosti i luksuza postoji izbor između crne i crvene unutrašnjosti, kao i opciona kombinacija premijum Suede i meke Nappa kože sa srebrnim šavovima i porubima.
Iako je nova Opel Astra GTC punokrvni sportski kupe, ona je dizajnirana za svakodnevnu upotrebu. Easy Entry sistem pojednostavljuje ulazak do i izlazak sa zadnje klupe. Pored odličnih karakteristika za odlaganje stvari vozača/putnika, koje su dobro poznate sa Astre sa petoro vrata, dostupnost prostora za skladištenje uključuje i Flex Floor sistem. Radi dalje pogodnosti zadnja klupa deljiva u odnosu 60/40 i mogućnost prevoza dugih tereta su deo standardne opreme.






SAVRŠENA PLATFORMA


      Izvanredna udobnost pri vožnji, dinamika vožnje i odgovor pri upravljanju uz smanjenje buke i vibracija predstavljaju glavne prednosti koje donosi šasija Opel Astre GTC. Visoka torziona krutost karoserije nove Opel Astre GTC obezbeđuje optimalne preduslove. Unapređeno vešanje pruža izvanrednu preciznost upravljanja, udobnost pri vožnji i ekstremno niske nivoe buke i vibracija.
Širok stav obezbeđuje visoku stabilnost u krivinama, a dugo međuosovinsko rastojanje glatku vožnju, čak i po neravnim putevima.




ERGONOMSKA SPORTSKA SEDIŠTA 


      Bez obzira kako vozite ili koliko daleko, udobnost sedišta je od vitalne važnosti. Opel Astra GTC je omogućava pomoću ortopedskog ergonomskog sportskog sedišta koje se podešava u 6 smerova i ima 4-smernu podršku za leđa da bi savršeno odgovaralo vašem držanju.
Takođe ima i podesive jastučiće u produžetku sedišta za opuštajuću podršku nogu. Gornji kraj od kože i grejač sedišta uvode novu Opel Astru GTC u luksuznu kategoriju. Međutim, ako tako više volite, verzija presvučena tkaninom obezbeđuje isti nivo ergonomske podrške.
Ergonomsko sportsko sedište je odobreno i preporučeno od AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.), nemačkog udruženja lekara koje je utvrdilo ortopedske zahteve za automobilska sedišta.







SISTEMI ZA INFORMACIJU I ZABAVU


      Bez obzira da li primate informacije o stanju na putevima, pratite dinamičku navigaciju, pristupate omiljenim radio stanicama ili vašem uređaju za reprodukciju MP3 datoteka, integrisani sistem za informacije i zabavu u modelu Opel Astre se podjednako lako upotrebljava koliko je lep za gledanje.
Možete da izaberete počev od stereo CD radija sa MP3 uređajem i linijskim ulazom za eksterni uređaj, pa sve do najnovijeg uređaja Navi 900 Europe, koji ima ekran u boji dijagonale 7 inča sa 3D prikazom iz ptičije perspektive i SD karticu kapaciteta 8 GB na kojoj su uskladišteni navigacioni softver za više od 30 evropskih zemalja i sveobuhvatni vodiči za putovanja sa slikama. On poseduje CD uređaj za audio datoteke i prepoznavanje glasa radi lakšeg upravljanja navigacijom, telefonom, radijom i CD/USB-om. Ostale napredne karakteristike uključuju funkciju dnevnika za svako putovanje sa preuzimanjem preko USB priključka, automatsku najavu tačaka interesovanja i mogućnost da prikaza ličnih slika na ekranu.
Svoj mobilni telefon možete da povežete pomoću bežičnog Bluetooth™ rešenja ili integrisanog sistema sa podnožjem za određeni model telefona preko koga se puni baterija. Sve važne funkcije telefona mogu da se koriste preko upravljača, tastature ili govornih komandi.





DO 19 PREGRADA ZA ODLAGANJE STVARI

      Nova Opel Astra GTC nudi mogućnosti za smeštanje prtljaga koje su koliko brojne i praktične, toliko i genijalne. Nova Opel Astra GTC ima prostor pogodan za skladištenje na dohvat ruke vozača i putnika. Džepovi na prednjim i zadnjim vratima sa držačima za boce, pregrada za odlaganje stvari vozača, držači za šolje, veliki pregradak za odlaganje stvari i prednji i zadnji centralni nasloni za ruke sa zatvorenim odeljcima za odlaganje – u zavisnosti od nivoa opreme, postoji ukupno 19 pregrada za odlaganje velikih i malih predmeta.






DOMET MOTORA


      Pogonski agregati nove Opel Astre GTC obuhvataju benzinske motore snage od 74 kW (100 ks) do 132 kW (180 ks) i turbodizel motore snage od 81 kW (110 ks) do 121 kW (165 ks). Svi motori odgovaraju Euro 5 standardima emisije.
Svi turbo i dizel modeli su dostupni sa preciznim 6-stepenim ručnim menjačima, a i 1.4 turbo verzija benzinskog motora snage 103 kW (140 ks) i 2.0 CDTI dizel motor snage 121 kW (165 ks) nude opcioni 6-stepeni automatski menjač. Start/Stop sistem je dostupan sa svim ručnim verzijama, osim za motore 1.8 snage 103 kW (140 ks) i 1.6 Turbo motor snage 132 kW (180 ks).

PRILAGODLJIVA PREDNJA SVETLA

      Nova Astra GTC dostupna je sa prilagodljivim prednjim svetlima (AFL) – najnaprednijim sistemom svetala u segmentu kompaktnih vozila.
Pokretni elementi u glatkim bi-ksenonskim prednjim svetlima automatski se prilagođavaju različitim uslovima, obezbeđujući tako bezbedniju i opušteniju vožnju. Različite funkcije prilagodljivih svetala prilagođavaju se svakoj situaciji, poboljšavajući osvetljenje puta do 90% u odnosu na fiksna prednja svetla – bez zaslepljivanja drugih vozača.
U kombinaciji sa kamerom Opel oka sistem AFL+ karakteriše i inteligentno podešavanje dometa svetla (ILR), koje registruje brda i nagibe da bi prilagodio domet radi optimalnog osvetljavanja puta ispred vas.
AFL+ znatno poboljšava vidljivost u krivinama i na oštrim skretanjima, čineći noćnu vožnju znatno bezbednijom. I mnogo opuštenijom.




START / STOP SISTEM

      Start/Stop sistem dodatno optimizuje uštedu goriva, a posebno pri gradskoj vožnji. Motor prestaje da radi kada se automobil zaustavi, a menjač je u praznom hodu, i trenutno se pokreće čim se ponovo aktivira papučica spojke. Sistem može da se aktivira/deaktivira pomoću dugmeta na tabli sa instrumentima. Kada je sistem aktivan i motor ne radi, kazaljka odlazi u položaj označen sa “AUTOSTOP” da bi ukazala na spremnost za automatski start. Start/Stop sistem koristi unapređeni generator, pokretač i specifičan akumulator.

SLEDI SVOJE SNOVE - PROBAJ ME, NEĆU TE IZNEVERITI . . .



PASIVNA SIGURNOST


      Nova Opel Astra GTC ne samo što je opremljena najmodernijim sistemima za aktivnu sigurnost, već takođe štiti svoje putnike primerenim tehnologija pasivne sigurnosti.
Robusni odbojnici i visoko efikasni sistemi za apsorpciju energije izlaze na kraj sa manjim udarima. Grede branika su precizno postavljene u cilju maksimalne zaštite pri sudarima automobila koji se kreću malom brzinom, što pomaže smanjivanju troškova popravke i dobroj klasifikaciji osiguranja.
Čvrsta ćelija za putnike u najvećoj meri izrađena je od jakog čelika i okružena optimizovanim zonama deformacije koje štite na kontrolisani način. U unutrašnjosti vozila, zatezači sigurnosnih pojaseva na prednjim sedištima, vazdušni jastuci koji se nalaze napred, sa strane i zavesasti vazdušni jastuci, sistem za otpuštanje papučice i aktivni nasloni za glavu rade zajedno na vašoj bezbednosti.
A da biste sačuvali vašu Opel Astru GTC od krađe postoji napredni alarmni sistem koji zadovoljava najstrože standarde osiguranja.



FLEX RIDE

      Zamislite automobil koji neprestano prilagođava svoje ponašanje uslovima na putu i Vašem stilu vožnje. I da pritiskom na dugme možete da izaberete automobil za udobno krstarenje ili dinamičan sportski automobil. Upravo tome služi FlexRide sistem.
Sistem za elektronsku kontrolu šasije FlexRide reaguje trenutno na promene uslova i stalno se prilagođava vašem stilu vožnje. Neprekidna kontrola ogibljenja prilagođava postavke amortizera u realnom vremenu. 4-kanalni ABS sistem, elektronska distribucija sile kočenja, kontrola trakcije i sistem ESP®Plus dejstvuju zajedno kako bi se obezbedila fantastična dinamika vožnje.
Pomoću FlexRide prekidača možete da promenite celokupnu dinamiku vožnje pritiskom na jedno dugme. Izaberite jedan od 3 radna režima 'Sport', 'Tour' i 'Normal' – svaki od njih optimizovan je za različit scenario, od uzbuđenja pri oštroj sportskoj vožnji do opuštenog krstarenja na dugim putovanjima, uz beskompromisnu bezbednost i stabilnost.



  
UPRAVLJAČ I SEDIŠTA SA GREJAČEM

    Dostupnost grejanja upravljača je jedinstvena u ovoj klasi, za tople dlanove pri hladnom vremenu. Vozač i suvozač mogu da imaju koristi od elemenata za grejanje u osnovi sedišta i naslonima sedišta.




SENZORI ZA PARKIRANJE

      Parking senzori pomažu da se prepoznaju prepreke i ispred i iza vozila. Razdaljina do prepreka oglašava se zvučno pulsirajućim zvukom i dijagramom na ekranu.





PRTLJAŽNIK SA FLEX FLOOR SISTEMOM

      Deljivi nasloni zadnje klupe, koji mogu da se preklope, omogućavaju da se kapacitet prtljažnika u novoj Opel Astri GTC postepeno povećava od 360 do 1165 litara. Unikatni Flex Floor sistem sa tri pozicije dodatno povećava fleksibilnost. Pomoću njega pod može da se spusti niže kako bi se povećala visina i zapremina prostora za prtljag. U centralnoj položaju ploča poda je u ravni sa preklopljenom zadnjom klupom kako bi se dobio maksimalan prostor za prtljag, a kada je potpuno podignuta ona je u ravni sa zadnjim pragom radi lakšeg utovara i istovara. Može da se jednostavno podigne i učvrsti radi pristupa rezervnom točku i dodatnom skrivenom prostoru za skladištenje.



TEHNIČKE KATAKTERISTIKE :

Dužina                                                                       4466 mm
- Visina baz tereta                                                        1482 mm      
- Širina sa rasklopljenim retrovizorima                          2020 mm
- Širina sa sklopljenim retrovizorima                             1840 mm
- Medjuosovinsko rastojanje                                        2695 mm
- Masa                                                                        1393 - 1570 kg
- Ukupna dozvoljena masa                                          1850 - 2060 kg
- Zapremina prtljažnika / prostora za teret                   380 litara





Нема коментара:

Постави коментар