субота, 27. октобар 2012.

Mitsubishi ASX - Dominira u svetu savršenstva

      U svetu punom života i čuda, kakav je naš, nove ideje čekaju da budu otkrivene iza svakog ćoška. Jedina stvar koja ispunjava više od ovog traganja za novim iskustvima je kada ih delite sa onima koje volite. Skrojen tako da se u potpunosti uklopi u vaš život, ASX ima pametan i energičan novi stil, ekološki svestan inženjering i ugodnost koja zadovoljava i najaktivnije životne stilove. Uz sve svoje napredne elemente svedene na pravu meru, savršen je da sa njim idete tamo gde do sada niste bili. Zakoračite unutra i otkrijte gde Vas vodi dan.


STVOREN DA IMPRESIONIRA . . .

      Kombinujući čistu efikasnost dizela sa MIVEC (Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control - Mitsubishi inovativnom elektronskom kontrolom rada ventila) poboljšanjem performansi, ASX pruža bešumnu snagu i odgovornu potrošnju goriva. Kuda god da ste krenuli, ASX Vam omogućava da ponesete sve što će Vam biti potrebno na Vašem odredištu, sa svojim prtljažnikom zapremine 442l sa pet putnika. Električna zadnja vrata koja se lako otvaraju dovoljno su široka da pruže obiman prostor čak i najkabastijim predmetima, a nizak pod omogućava lako unošenje i iznošenje teškog prtljaga. Takođe, postoji i dupli pod prtljažnika, koji Vam daje zgodan dodatni skladišni prostor sa podignutim naslonom sedišta. Uključuje 26 litara skladišnog prostora ispod poda (sa priborom za popravku gume). Zadnja sedišta mogu se spustiti do potpuno ravne površine stvarajući veliki utovarni prostor. Zadnje sedište podeljeno 60:40 takođe se može delimično spustiti dajući Vam prostor za prevoz bicikala ili drugih dugih predmeta a da je pri tome i dalje moguće sedenje na zadnjim sedištima.

      Kako biste Vi i Vaši putnici bili bezbedniji u slučaju sudara, ASX je opremljen sistemom od 7 vazdušnih jastuka kako bi pružio povećanu sigurnost za svako sedište. Prednja sedišta zaštićena su prednjim vazdušnim jastucima, sa dodatnim vazdušnim jastukom za kolena za vozača radi zaštite u slučaju čeonog sudara. U slučaju bočnog sudara, putnici u oba reda zaštićeni su vazdušnim zavesama koje se prostiru duž bočnih strana.
      Sistem Aktivne kontrole stabilnosti koristi senzore za analizu kretanja vozila i prepoznavanje proklizavanja. Upravljajući snagom motora i primenjujući kočionu silu na odgovarajuće točkove, ASC Vam pomaže da zadržite stabilnost i kontrolu nad vozilom. Pomoć pri kretanju na uzbrdici (HSA – Hill Start Assistomogućava lakše pokretanje na strmoj uzbrdici sprečavajući automobil da krene unazad. Kada ustanovi nagib, vozilo automatski drži kočnicu sve do davanja gasa. Neprekidnim ispitivanjem tržišnih potreba i brzim ispunjavanjem očekivanja, mi težimo ka stvaranju harmonije između pojedinaca, društva, planete Zemlje i automobila koje proizvodimo. Mi smo posvećeni tome da svetu pružimo uživanje u vožnji obezbeđujući pritom sigurnost i odgovornost prema okolini.
      Mitsubishi sa svojim novim modelom ASX ide utabanom stazom, koju je uspešno prokrčio Nissan Qasqai. Kompaktni krosover ima karoseriju dugu 4,3 metra i dizajn inspiisan modelom Lacer. Napred dominira jednodelna maska hladnjaka Jet Fighter , koji koriste novi Lancer, i posle fecelita modeli Outlander, a zatim i Colt. Utisak terenskog autoobila stvaraju i prošireni blatobrani.

      Tehnički podaci :

- Ukupna dužina                                  4295 mm
- Medjuosovinsko rastojanje                2670 mm
- Visina                                                1615 mm
- Širina                                                 1770 mm 
- Pregib napred                                    870 mm
- Pregib nazad                                     755 mm

Нема коментара:

Постави коментар