субота, 13. октобар 2012.

Citroen DS4 - Spreman i za najzahtevnije

      Citroen nije štedeo ni znanja ni sredstva prilikom dizajniranja novog DS4. Za prodor u premijum segment celokupno svoje znanje iz viših klasa. Komfor, kvalitet i prestiž Vam se prosto nameću, čim sednete u auto, a vožnja je iznenadjujuće sportska i zabavna bez remećenja komfora, po čemu su Citroeni poznati. 




      Francuski proizvodjač nastavlja snažan prodor, ovaj put u najpopularnijoj klasi, gde ga očekuju vrlo snažni i renomirani konkurenti. Zbog toga, Citroen ništa nije prepuštao slučaju, pa je i svetsku promociju organizovao vrlo pedantno. Upotrebljeni su najbolji mogući materijali. Postoji opcija da, čak, i komandna tabla bude presvučena kožom. 
      Serijski se ugradjuju točkovi od 16, pa sve do 19 inča. U najbogatije verzije ugradjuju se gotovo trkačke kočnice. Ventilirajući diskovi napred imaju prečnik od 340 mm, a pozadi su klasični diskovi od 290 mm.
      Za pogon DS4, Citroen je upotrebio svoje najmodernije motore. I benzinci i dizeli su opremljeni turbo punjačem. Benzinci imaju zapreminu od 1,6 litara i isporučuju s u tri verzije, sa snagom od 120, 156 i 200 KS. Tu su i dva dizelaša : manji zapremine 1,6 litara razvija 112 KS, dok veći, zapremine dva litra na raspolaganju ima 160 KS. Oba najsnažnija motora prosto pucaju od snage. Citroen je nezadrživ u svom napadu na premium segmen. Sigurni smo da će imati svoje kupce i u Srbiji, koji neće štedeti svoj novac kako bi dobili prestižan, kvalitetan i dobro opremljen Citroen.




        Vraćate se kasno kući, umorni sa posla, i nije va ni do čega, a komoli do traženja parking mesta u zakrčenom gradu ? Nema problema, prepustite posao autu, i samo vodite računa da na vreme ukočite kako Vam neko ne bi preoteo mesto. DS4 će premeravati slobodna mesta sa leve, ili desne strane ulice, i kada naidje na dovoljno veliki prostor izmedju parkiranih automobila, obavestiće Vas da možete da se zaustavite.
      Jedan od uredjaja koje je Citroen promovisao i na koje je ponosan jeste sistem za upozorenje u kada napustite svoju voznu traku. Računar prati linije sa leve i desne strane automobila, i čim ih predjete, obaveštava Vas vibracijom u sedištu. Ovo je vrlo korisno, ne samo kada ste umorni i dekoncentrisani, već i ako se zanesete traženjem muzike, anvigacionim sistemo ili ako Vas deca možda izvedu iz takta. Ili žena...
      Vaš Citroen može da prati situaciju u saobraćaju i skrene Vam pažnju da se "mrtvom uglu" nalazi drugi auto ili motociklista. Senzori na sva četiri ugla karoserije prate situaciju i signalom u levom li desnom spoljnom retrovizoru upozoravaju Vas da treba da povedete računa, ako želite da se prestroite ili skrenete.






      Dimenzije :

- Ukupna dužina                                                                               4275 mm
- Medjuosovinsko rastojanje                                                            2612 mm
- Visina                                                                                             1523 mm
- Širina vozila sa rasklopljenim retrovizorima na vratima              2052 mm
- Širina vozila sa sklopljenim retrovizorima na vratima                 1810 mm

Нема коментара:

Постави коментар