петак, 19. октобар 2012.

Chevrolet Volt - Zastaje dah

CHEVROLET VOLT - SAMO MI PRAVI PROBLEME . . . OD NJEGA MI UVEK ZASTANE DAH, REČI MI SE ZAGLAVE U GRLU, SRCE BRŽE KUCA, CRVENIM, A GLAVA MI JE ONDA ŠUPLJA JER ME I PAMET NAPUSTI . . .

      Proglašen za “Automobil godine 2012”,  Volt nije samo novi automobil. On je prvi električni automobil koji ustvari stvara sopstvenu električnu energiju, i tako produžava domet za do 600 km. Volt nije hibrid, niti je električni automobil koji se 100% oslanja samo na bateriju. Ovaj automobil nudi najbolje od oba sveta: slobodu električne vožnje sa sigurnošću da nećete ostati zarobljeni u nekoj nedođiji.

POSTOJI LI NEKO KO GA NE ŽELI !?


KAŽITE ZBOGOM NERVOZI ZBOG DOMETA

       Kod većine električnih automobila koji se danas nalaze na tržištu, morate pažljivo da pratite indikator punjenja, jer kad se baterija isprazni, to je to: vi ne mrdate nikuda. A možda nećete biti blizu stanice za punjenje kada se to desi. Nemojte da sumnjate, Volt je električni automobil koji vozačima nudi najbolje od oba sveta. Njegova Voltec® električna pogonska jedinica sve vreme napaja automobil 100%, a njegov glavni izvor električne energije je visokotehnološka litijum-jonska baterija sa tečnim hlađenjem/grejanjem. Ono što Volt čini jedinstvenim je to što kad se baterija istroši, 1,4-litarski visokoefikasan benzinski generator će neprimetno i automatski da se aktivira kako bi napravio električnu energiju za produžavanje Voltovog dometa za do 600 km.

EVO KAKO VOLT FUNKCIONIŠE

      Uključite ga u standardnu utičnicu od 230V, pustite da se puni do 4 sata1 nakon čega će biti spreman za do 80 km bez emisije štetnih gasova. Nakon toga, Volt – i što je važnije, vi – možete da nastavite da vozite zahvaljujući produživaču dometa.Štaviše, jedva da ćete primetiti prelaz na produženi domet. Ovo je delom zahvaljujući sjajnoj zvučnoj izolaciji i predenju generatora, ali glavni faktor je Voltec® električna pogonska jedinica koja napaja Volt sve vreme. Ono što se menja je izvor energije koja je napaja. Kada se baterija istroši, produživač dometa neprimetno preuzima – a na LCD instrument ekranu se prikazuje obaveštenje. Vi kao vozač ne morate apsolutno ništa da uradite. Volt koristi regenerativno kočenje, koje dozvoljava automobilu da sakupi energiju dok usporava i da prebaci tu energiju u bateriju, time produžavajući trajanje baterije, a time i Voltov domet. Uprkos svim ovim inovacijama i uzbudljivoj tehnologiji, vožnja Volta ne zahteva posebne veštine - radi na način koji će vam već biti poznat.





AUTO IZ SNOVA - SAVRŠEN . . .




Volt je opremljen pametnom tehnologijom. Pročitajte ovde o samo dve novine, koje su sjajan primer inovacije i kreativnosti koje su uložene u ovaj automobil koji menja igru.


Režimi vožnje – 4 opcije



Svi mi moramo da budemo sposobni da se prilagodimo onome što nas okružuje. Ovo dozvoljava Voltu da se prilagodi vama i vašim potrebama pri vožnji:


  • Normal – podrazumevani režom koji ćete koristiti većinu vremena
  • Sport – režim za agresivniji stil vožnje
  • Mountain (planinski) – kada se nađete u planinskim predelima sa strmim nagibima, ovaj režim optimizuje iskustvo u vožnji u skladu sa tim
  • Hold (zadržano)– ovaj režim, napravljen posebno za Evropu, vam dozvoljava da vozite sa produženim dometom i zadržavate punjenje baterije dok ne odlučite da pređete na vožnju sa 0 emisijom. Ovo je posebno korisno u gradovima u kojima su na snazi takse za zaštitu životne okoline


Tehnologija baterije Volta

Na performanse svih baterija mogu uticati izuzetno topli ili hladni vremenski uslovi. Za razliku od baterija u ostalim električnim vozilima, Voltova napredna litijum-jonska baterija ima tečni sistem za kontrolu temperature sa aktivnom kontrolom. Ovo održava temperaturu Voltove baterije u optimalnom spektru temperature zarad postizanja maksimalnih performansi i maksimalnog trajanja baterije, čak i kada je automobil ugašen. To znači: 
  • Pouzdane performanse baterije – uticaj ekstremno toplog ili hladnog vremena je minimalizovan
  • Produžen vek trajanja baterije
Baterija – zajedno sa Voltec® sistemom – i sve njene komponente imaju garanciju na period od 8 godina, ili 160.000 km (koje god dođe pre).


      U unutrašnjosti kabine, Volt prevazilazi sva očekivanja u pogledu prostora, udobnosti, pogodnosti i opreme a sistem za informacije i zabavu visoke tehnologije kom se pristupa sa centralne konzole je jedan od glavnih detalja.
  • Rekonfigurišući LCD ekran u boji od 7 inča visoke rezolucije na instrument tabli
  • Ulaz bez ključa (sa daljinskim paljenjem vozila) i paljenje na dugme
  • Ultra moderan kapacitativan prekidač osetljiv na dodir na centralnoj konzoli
  • Centar za informisanje i zabavu sa ekranom u boji od 7 inča visoke rezolucije osetljivim na dodir (napajanje i upravljanje energijom, stereo, klima uređaj)
  • Kožna sedišta boje slonovače sa grejanjem i kožnim detaljima, keramički bela centralna konzola i paneli na vratima
  • Navigacioni radio sa 30GB prostora na hard drajvu za sve vaše medijske formate (DVD, MP3, AAC plejbek, musika/film/spremanje medijskog sadržaja) sa RDS i DAB radiom
  • Reprodukcija muzike preko Bluetootha i upotreba telefona sa hendsfri opcijom, uključujući i ugrađen telefon koji koristi antenu vozila da pojača signal vašeg telefona i da uskladi vaš imenik
  • BoseTM stereo sistem zvučnika visoke efikasnosti sa 6 zvučnika i podvuferom, dizajniran posebno za Volt kako bi isporučio onu vrstu audio akustike svetske klase koja se očekuje od Bose sistema, uz minimalnu potrošnju energije
  • Automatska kontrola klima sistema sa senzorom vlažnosti


      Bezbednost vas i vaših saputnika je naš prioritet a, kao što je slučaj sa svime ostalim na Voltu, i ovde se ističu upotreba vrhunske tehnologije i inovacija:

  • Poboljšan bezbednosni kavez od čelika ultra velike snage
  • 8 vazdušnih jastuka – kao i vazdušne jastuke za kolena i glavu/vazdušne zavese
  • Elektro-hidraulične prednje/zadnje ABS disk kočnice sa ventilacijom
  • StabiliTrak elektronska kontrola stabilnosti sa sistemom za kontrolu proklizavanja
  • Sistem za upozoravanje pešaka – bitna bezbednosna karakteristika kod tihih električnih automobila
  • ISOFIX fiksatori za dečje sedište
  • Kontrola pritiska u gumama
Isto tako bitno je i da vaš Volt bude zaštićen. Razvili smo sistem protiv krađe/odnošenja za prenosivu jedinicu koja se puni. Ovako možete da priključite vaš Volt na standardnu utičnicu od 230V i ostavite ga da se puni sigurni da je zaštićen. A kako biste sprečili da se ogrebe prilikom parkiranja, možete da uzmete pomoćni sistem za parkiranje koji uključuje kameru.

Нема коментара:

Постави коментар